spa-2
Foto: Thegirlinspired.com

“Gledaj oči i videćeš telo”- Hipokrit

Oči su ogledalo

Očna zona je veoma delikatna. To je regija u kojoj nema masnog tkiva i tanja je deset puta nego koža na drugim mestima. U toku dana napravi isključivo treptanjem do neverovatnih 10.000 pokreta. Ona je nalik elastičnoj gumenoj traci, ali što je više rastežete to više gubi elastičnost.

Izgled očne zone praktično sve odaje: kako i koliko se smejemo, koliko smo plakali, koliko vode pijemo, kako spavamo…

Alhemičarska filozofija

Od početka gledam filozofski na formulisanje krema za negu očne zone. To je poslednja krema koja je izbačena kada smo pravili kolekciju za lice. Stalno je usavršavam i stalno o njoj razmišljam.

Cilj kreme za negu očne zone je da deluje na sledeće pojave: podočnjake i nadutost, bore i fine linije, elastičnost, hidrataciju, neujednačenu pigmentaciju, da ulepšava opšti izgled i da mekoću koži. Mora biti specifično formulisana da su iritacije najmanje moguće.

Mnogo zahteva za jednu kremu, složićete se.

Kako imam princip da žena ne treba da ima 1.000 krema na ogledalu niti kremu za levi kapak i desni kapak, trudila sam se da u našu postojeću kremu ubacim ekstrakte i aktivne komponente koje ispunjavaju sve zahteve.

I tako sada u jednoj kremi za negu očne zone imate redom: pantenol, alantoin, kofein, ulja nevena, argana, semenki grožđa, badema, hijaluronsku kiselinu, ekstrakte frangipanija, francuske ruže, margose, kestena i odnedavno i kamilice.

Ima tu još štošta važnog što utiče na vaš opšti utisak prilikom mazanja. Utisak mekoće, lake razmazivosti, brzog upijanja i nežnog filma koji zaostaje na koži.

Mogućnosti

Uvek postoje razne mogućnosti za negu. Od toga da se ne mažete i uzdate u genetiku, preko stavljanja kesica čaja na oči do toga da imate kreme za levi i desni kapak. Ali ono što nikako ne treba da radite je sledeće: skidate šminku oko očiju vlažnom maramicom ili ne skidate šminku uopšte.

Ono što bi bilo sjajno da radite je:

  • skidate šminku s očiju uvek i to mlekom koje nanesete na pamučni tufer. Čak i ako ne nanosite posebno kremu za očnu zonu, mleko samo po sebi će negovati kožu.
  • Uvek nosite sunčane naočare i to od jutra do mraka kada god ima sunca. Naočare treba da budu što veće.
  • Mnogo tečnosti, malo slane hrane, a spavanje kao naše bake na svilenoj jastučnici ili uštirkanoj i pamučnoj (setite se Hipokrata s početka teksta).

I obavezno se smejte to će vam svakako pomoći da iznutra zračite, dobro se osećate i uživate u životu.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.