Životne lekcije koje smo naučile od Pepeljuge

Jedan od omiljenih filmova iz Diznijeve radionice  je Pepeljuga. Ako malo bolje porazmislimo o Pepeljuginoj priči,  izvući ćemo nekoliko bitnih životnih lekcija.

1. Prijatelji su porodica koju sam izabereš

Pepeljuga je živela s maćehom i polusestrama koje je nisu volele.  Zbog toga nije izgubila nadu, pa je prijatelje potražila negde drugde, u prirodi, i ti prijatelji nisu je razočarali te su joj postali kao porodica.

2. Dobrota se uvek isplati

Kao što je rečeno u priči u Pepeljuzi ‘tamo gde postoji ljubaznost postoji i dobrota, a tamo gde postoji dobrota događa se čarolija!’

3. Uvek imaj velike snove

Pepeljuga sanja o tome da ide na bal, iako se to čini nemogućim, i gle – zaista ode na bal! Pepeljuga nas uči da nikad ne prestanemo sanjati i da nikad ne odustajemo od svojih snova.

4. Živi u trenutku 

Pepeljuga zna da se kući mora vratiti do ponoći, ali to je ne sprečavai da se na balu provede najbolje u životu.  Ono malo vremena što je imala za zabavu iskoristila je maksimalno.

5. Svaka žena je sama svoj princ

Kada dobro razmislimo o tome, Pepeljuga je čistom slučajnošću upoznala princa na balu i nije ga ‘lovila’. Za bal se nije doterala zbog njega nego zbog sebe – i tako dokazala ženama da su one same sebi prinčevi.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.