Zašto muškarci ostavljaju dobre devojke?

(foto: walldevil.com)
(foto: walldevil.com)

Često se zna povesti tema zbog čega momci ostavljaju dobre devojke i obično neko doda za zajedničku prijateljicu: Ma, ona je opasna, umela je da ga zadrži. Ipak, postati ta opasna devojka i nije toliko teško, ni nemoguće, niti podrazumeva bilo šta opasno.

Evo na koje stvari treba da obratiš pažnju, inače možeš biti i najbolja devojka na svetu, ali će tvoj partner doneti odluku da mu ipak nije mesto kraj tebe.

  • On se oseća kao da je pod pritiskom: Juriš li konstantno za njim? Želiš li više ljubavi, pažnje i seksa nego što ti pruža? Osećaš li da stalno pokušavaš da ‘središ’ stvari u vašem odnosu? Ako se pronalaziš u nekim od ovih pitanja, tvoja veza nije uravnotežena i vrlo je moguće da i on oseća isti pritisak. Bitno je znati da nije sve tvoja krivica. Većina muškaraca beži od emocionalnog pritiska kao da je u pitanju borba za goli život (što u njihovoj glavi i jeste). To utiče na njihovo shvatanje muškosti i čini da se osećaju nesigurno, kao da ništa što rade za vas nije dovoljno dobro (iako to često nije istina), to čini da se oni radije povlače nego da rade na rešavanju problema.

Ukoliko ste propustili: Zašto dobri momci padaju na “kučke” i “ludače”?

  • Vaša veza izgleda kao takmičenje: Ako se muškarac mora boriti sa ženom za ‘kontrolu’ u vezi, on smatra da u životu žene s kojom je, nema prostora za muškarca. A nije loše zapamtiti da je to u vezama vrlo važno. Ovo ne znači da muškarac treba da kontroliše celu vezu, svaka strana treba da ima kontrolu u određenim situacijama, ali ako se žena u vezi ponaša kao da apsolutno sve može sama, i tvrdi kako bi trebalo, na kraju će završiti – sama. Ne treba da osećate kao da se borite s partnerom za nešto, vezu čini saigrač a ne protivnik.

Ukoliko ste propustili: 6 glupih stvari koje radimo u vezi

  • Ne oseća poštovanje: Nikada nećete moći da izgradite ozbiljnu vezu sa muškarcem kojeg ne poštujete. Da biste imali stabilan odnos morate da osjćate da ste tu jedno za drugo, kao i da uvažavate mišljenja. Muškarac mora da zna da će u svom najslabijem trenutku u vama naći podršku, a ne osudu. Jer ako mislite da su muškarci Balkanci, niste ni svesne koliki broj žena stvarno muške emocije smatra slabošću. Neka zna da ste sposobni da sa njim pregurate sve, da ne može zbog iskrenosti izgubiti vaše poštovanje i da ste mu vi zapravo najjača podrška koju može dobiti kada sve krene po zlu.
Izvor: ekskluziva.ba
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.