Sitnice koje nam se obiju o glavu: 6 glupih stvari koje radimo u vezi

Nemojte činiti ove greške u vezi (foto: glamour.com)
Nemojte činiti ove greške u vezi (foto: glamour.com)

Postoje stvari u vezi koje se čine bezazlenim. Na kraju krajeva, koliko je loše ako odgodite svađu sa partnerom?

Ipak, neki postupci za koje mislimo da su zdravi za vezu su zapravo veoma toksični i umesto da vas ojačaju, samo će na kraju dovesti do neizbežnog raskida.

Ovo su navike koje većina nas nesvesno radimo bez da znamo kakve ozbiljne posledice mogu imati.

1. Ne rešavate probleme na vreme

Svađe su sastavni deo svake zdrave veze, ako nisu prečeste i ako su u granicama dobrog ukusa. Ipak, cilj svake svađe jeste da se problem  koji je do nje doveo i reši, a ne da se samo ‘gurne pod tepih’. Budite iskreni jedno prema drugom i razgovarajte, bez izjava poput “nije mi ništa”, jer kad tad će vam se to vratiti.

2. Durite se

Svaki put kada durenjem odužite neki nesporazum više nego što bi trebalo, jer je to jače od vas ili samo želite da na taj način privučete pažnju partnera, setite se sledećih stvari: tako samo nepotrebno gubite vreme, koje ste mogli iskoristiti za nešto puno zabavnije kao i da tražite pažnju na pogrešan način, koji bi uskoro partneru mogao početi da jako ide na živce.

3. Upoređujete vas s drugim parovima

Oni već žive zajedno, oni su vereni, a oni su se već i venčali. Ovi stalno izlaze, a oni svako malo putuju negde. Budite sigurni da i svi ti drugi zavide vama i vašem partneru na nečemu što vi imate, a oni nemaju. Drugim rečima, budite zahvalna na tome što imate i usresredite se na te stvari, a ne na to kako žive drugi.

4. Zaboravljate na sebe

On ne mora da postane centar vašeg sveta, jer ste i pre njega sasvim normalno živeli sami sa sobom. Imali ste svoja interesovanja, hobije i prijatelje, na koje nipošto ne smete zaboraviti ni sada. Ne kaže se uzalud kako je za opsatank svake veze nužno da odvojite vreme samo za sebe.

5. Slušate tuđe savete

Jedino vi i vaš partner znate tačno šta se događa između vas dvoje. Sasvim je u redu požaliti se, s vremena na vreme, prijateljicama u vezi njegovih mana pa i poslušati njihovo mišljenje, ali to nipošto ne znači da bi trebalo postupiti onako kako vam one savetuju. Poslušajte ih, ali same odluči šta i kako. Stručnjaci upozoravaju da upravo u tome i leži opasnost jadanja prijateljicama u vezi partnera, što s vremenom one neće imati ništa lepo da kažu o njemu, a vi ćete sve više početi da preispitujete svoje postupke.

6. Više se ne trudite

Veliki broj ljudi u vezi vodi se sledećim razmišljanjem: partner je već osvojen pa više nema smisla truditi se. Pogrešno! Tek sada treba da se potrudite jedno oko drugog, kako bi vaša veza opstala, posebno ako ste dugo zajedno. I dalje izlazite zajedno sami, sređujte se, radite zabavne stvari, družite se sa drugim ljudima i slušajte međusobne želje.

Izvor: Index.hr
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.