Zašto žene varaju – 3 glavna razloga

(foto: Screenshot)
(foto: Screenshot)

Uvreženo je pravilo po kom je prevara koju počini žena mnogo teža od muške prevare. Ima tu dosta taloga patrijahalnog društva, ali i nečeg mnogo ozbiljnijeg. Naime, muškarac obično vara nagonski, kako bi zadovoljio fizičke potrebe ili potvrdio muškost, dok žena vara iz osvete, bistre glave i sa dubokim razlogom koji leži u emocijama.

Osim toga, najveći broj muških prevara je stvar momenta, dok žene varaju planski.

Ukoliko ste propustili: Istine i zablude o varanju

Evo koja su tri ključna razloga zbog kojih će žene učiniti preljubu:

  1. Traže izlaz: Neke žene ni same nisu svesne da žele da izađu iz veze pa prevarom zapravo traže izlaz, koji im omogućava da se emotivno oslobode od trenutnog partnera. Seks sa nekim novim ne znači da će možda završiti u vezi sa tim nekim novim, ali to je možda jedini način da završe priču sa onim starim.
  2. Rade na samopouzdanju: Nekim ženama je prevara način da povećaju samopouzdanje. Ako se uz trenutnog partnera ne osećaju poželjno, privlačno i voljeno, potražiće potvrdu svoje vrednosti kod nekog drugog.
  3. Iz čistog zadovoljstva: Ovo je više karakteristično za muškarce, ali i žene ponekad varaju samo zato što im to pruža zadovoljstvo. Nekima odgovara malo drame u životu, neke vole komplikacije, neke samo žele malo avanture, a najvažnije im je da im sve to pruži zadovoljstvo.
Izvor: ekskluziva.ba
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.