Izgledajte kao milion dolara – iako ste švorc!

devojka-2
(foto: favim.com)

Ako niste “pri parama” i ne možete da priuštite odlazak u kozmetički salon ili kod frizera, a želite da izgledate lepo i sređeno, nudimo vam savete kako da uz minimalni trošak budete savršeni.

KOSA

– Prosvetlite kosu. Svako zaslužuje mali preobražaj, bez obzira imate li novca ili ne. Savet kako da uz minimalni trošak dobijte novu boju kose je limunov sok pomešan sa vodom. Poprskajte na kosu i pstavite da se osuši na suncu sat vremena. Zatim dubinski isperite kosu.

– Nemojte šišati samo krajeve već istrimijte kosu. Tim procesom ćete ukloniti samo vrhove i koštaće vas mnogo manje nego da šišanje.

– Na internetu proverite salone koji nude besplatnu ili sniženu uslugu. Tamo možete zakazati feniranje, šišanje, pramenove, naročito u salonima u kojim ćete biti model frizerima početnicima. Ali morate biti spremni na rizik da vam frizura neće biti onakva kakvu ste zamislili.

– Ako ste baš spremni za eksperimantisanje, uputite se u školu lepote ili frizerski kurs i besplatno ćete dobiti novu frizuru.

– Kosu perite jajima i pivom. Oni će omekšati kosu i nahraniti je jer sadrže proteine i vitamine kojima se skupi šamponi hvale na etiketama.

– Pustite da vam izraste izrastak. Bićete totalno in jer je ombre i danas hit među ženama.

– Napravite domaću masku za kosu od avokada i majoneza. Ovo deluje više kao recepr za sendvič, a ne za preparat za kosu, ali jednostavno pomešajte, nanesite na kosu i ostavite da deluje. Maska je naročito delotvorna nakon prirodnih pramenova od limunovog soka.

ODEĆA

– Ako imate par pantalona na kojima se rajsfešlus stalno otvara, uzmite običan sprej i poprskajte po zipu.

– Prestanite da toliko kupujete odeću. Potreban vam je stalno neko ko će vas odvraćati od još jedne besmislene kupovine krpica koje samo gomilate u ormanu i retko ili nikad i obučete. Zato budite racionalni kada je kupovina u pitanju, obilazite second hand prodavnice ili trgujte na sajtovima za prodaju i kupovunu odeče.

– Priredite akciju zamene ili prodaje odeće u svom dvorištu. Ako ne uspete sve da prodate u second handu, okupite prijatelje i u prijatnoj atmosferi razmenite krpice koje više ne nosite za one koje vam se više dopadaju.

– Odeću za koju ste apsolutno sigurni da je nikada više nećete obući,a čuvate je iz nekog glupog (sentimantalnog) razloga, spakujte u kese ili džakove i odnesite u najbliži Crveni krst. Postoje mnogi kojima je potreban par pantalona ili topao džemper koji e već godinama vuče po vašem ormanu.

KOŽA, NOKTI I OSTALE SITNICE

– Najbolji nokti za održavanje su kratki, sređeni, bez laka za nokte. Svakodnevno se pojavljuju novi trendovi  u nail artu, ali ko zaista ima najpre vremena, a zatim i novca da ih sve isprati? Zato se odlučite za manikir koji ćete sami održavati bez troškova odlaska u kozmetički salon.

– Za lepe nokte potreban vam je samo beli luk. Sok ovog povrća čini ih sjajnim i jakim. Potrebno je samo nakon nanošenja veoma dobro oprati ruke kako bi se rešili neprijatnog mirisa.

– Domaće maske za lice su spas za one koi nemaju dubok džep. Mnogo je recepata, ali najjednostavnije je izdrobiti bananu i ostaviti je na licu 20-minuta, a zatim oprati hladom vodom.

– Da bi imali uredne obrve, ne morate ih depilirati. Dovoljna vam je pinceta. A možete ih malčice ostaviti duže da porastu ili ih oblikovati olovkom koja nije uopšte skupa. Uostalom, deblje obrve su svavko in.

– Dobro je ako imate prijateljicu koja radi u kozmetičkoj industriji ili marketinškoj agenciji, koja vam može poklanjati besplatne uzorke skupih prozvoda i šminke, koju nakon toga ne morate više ni kupovati.

– Ruke namažite vazelinom, preko stavite gumene rukavice i ostavite da upije nekoliko sati. Rule će vam nakon toga biti veoma glatke i meke.

Izvor: Thoughtcatalog.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.