Probudite leptiriće: 11 saveta za jačanje ljubavne veze

Ojačajte vezu i ponovo rasplamsajte ljubav (foto: Herbeauty.co)
Ojačajte vezu i ponovo rasplamsajte ljubav (foto: Herbeauty.co)

Ljubav je čudljiva stvar. Nakon izvesnog vremena koje ste proveli zajedno, lako je udaljiti se. Ispreči se posao i privlačnost nije toliko jaka kao na početku kada niste mogli jedno bez drugog. A možda se dovoljno ne trudite da radite na svojoj vezi i prihvatate to.

Međutim, zaslužujete sjajnu vezu koja će biti jaka da preživi sve prepreke, a ovo su neki od načina koji vam mogu pomoći u tome.

Glasno govorite ‘Volim te’ i hvalite jedno drugo

Ako ste dugo u vezi, lako je dopustiti da romantika nestane, ali ako svom partneru redovno delite komplimente i govorite mu ‘volim te’, očuvaćete međusobnu privlačnost i pozitivnu energiju među vama.

Fokusirajte se na kvalitet, ne na kvantitet

Ako ste non stop zajedno, može se javiti prezasićenost što dovodi to toga da manje cenite partnera. Kvalitetno provedeno vreme, poput intimne večere umesto besmislenog gledanja TV-a učiniće veliku razliku.

Provedite više vremena odvojeno

Ovo vas možda iznenađuje, ali nezavisnot zapravo jača vezu. Ona omogućava da sprečite ljubomoru i nezdravu zavisnost od partnera.

Argumetujte svađe

Svađe u vezi su sasvim normalna stvar, ali morate biti obazrivi oko čega ćete se svađati. Ljubav prema partneru mora biti jača od vašeg ega i nekih glupih sitnica. Ako se raspravljate zbog sudova ili nečeg bezazlenog i stvoriti razdor i emotivnu štetu, bolje odmah odustanite.

Isprobajte nešto novo u krevetu

Neke novine u spavaćoj sobi pokazaće vam zašto ste zavoleli jedno drugo i zbližiti vas. Nove poze u krevetu uneće svežinu u vezi i popraviti vam raspoloženje. Jer što je seks bolji, i par je srećniji.

Naučite nešto novo jedno o drugom

Ovo je ključ razvoja svake veze. Vaš partner će vam pokazati kako da budete bolja osoba. Kada ste uzmenireni, umesto da upirete prstom i tražite krivca, sagledajte svoje mane i ono šro treba da promenite na sebi umesto da svoj bes projektujete na partnera.

Nemojte pitati partnera kako je proveo dan

Prema nekim ustaljenim normama, postavljanje ovog pitanja parneru pokazuje da brinete o njemu. Ali na ovo pitanje dobćete dosadan odgovor, često lažan. Umesto odgvora Dobar, a tvoj, upitajte voljenu osobu šta je nasmejalo tog dana ili šta im je najteže palo. Dobićete bolji uvid i povezaćete se još više međusobno.

Okanite se nerealnih očekivanja

Nerealna očekivanja  o romansi i tome da provedete svaki mogući trenutak zajedno će samo zatrovati vašu vezu i stvoriti prazninu u vama. Morate shvatiti da, ma koliko to vi želele, vaš partner nije princ na belom konju i da vaša veza nije opisana u Beležnici ili Titaniku.

Isplanirajte romantični sastanak

Pokušajte da i dalje idete na sastanke kao na početku dok veza nije bila toliko ozbiljna. To će vas naterati da izađete iz kuće. Napravite listu stvari koje ste radili tokom prve godine veze i potrudite se da se vratite u to vreme kada ste pri svakom susretu osećali leptiriće u stomaku.

Komunicirajte

U vezi ne postoji previše razgovora. Razgovarajte sa partnerom umesto da usmeravate svoj bes ka njemu ili gurate probleme pod tepih. Jedino tako veza može napredovati.

Održavajte seksi izgled

Čak i nakon 20 godina veze, potrebno je stalno voditi računa o tome kako izgledate za partnera ili supruga. Osobe koje vode računa o izgledu pokazuju da im je stalo do partnera i da ga dovoljno cene da se potrude zbog njega. Nemojte se odreći brijača, karmina ili tesne haljine. Iznenadite ga, zaintrigirajte svojim seksi izgledom i veza će vam biti jaka i duga.

Izvor: Herbeauty.co
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.