5 beauty mitova koji su ipak istiniti

odgovor-devojka
(foto: Favim)

Mnogo puta smo čule svakakve priče i mitove o nezi, kozmetici i beauty navikama.

Ipak, pojedine su sve samo ne mitovi pa bi bilo dobro da što pre saznate šta je to što nikako ne treba da radimo kada su saveti o lepoti u pitanju, a šta je ono što je i te kako poželjno.

Trljanjem očiju nastaju bore

Da, ovo je zaista tačno. Ukoliko imate naviku da trljate rukama oči kada ste umorni ili to radite kada uveče skidate šminku, trebalo bi da prestanete – i to odmah.

Menjajte maskaru svaka tri meseca

Iako ovo u prvi mah zvuči kao suludo jer nijedna od nas ne potroši bočicu maskare za tri meseca, ovo je zapravo najispravnije. Rok trajanja maskare jeste najviše tri meseca pa kao nastavite da je koristite nakon toga, velike su šanse da se razviju bakterije.

Spavanje sa šminkom takođe priuzrokuje bore

bore Ne samo da će slojevi šminke koji se uvuku tokom noći u kožu i najsitnije pore da stvore brazdice i bore oko očiju i usana, ova navika nije nikako higijenska za našu kožu. Tokom noći se naša koža regeneriše pa bi trebalo da joj dozvolimo da nesmetano diše.

Turpijanje noktiju u samo jednom smeru

Većina nas zapravo nokte turpija naizmeničnim pokretima levo-desno. Znajte, da to samo doprinosi njihovom listanju i lomljenju jer ih tako slabimo. Takođe, uvek birajte staklene turpije jer su mnogo bolje za naše nokte.

Pivo je odlično za kosu

Verujemo da ste sve nekada kada ste bile klinke isprobale pivom da uvijete kosu. Taj recept se kod nekih pokazao kao dosta uspešan dok druge devojke nisu baš bile oduševljene rezultatima. Ipak, pivo ima značajnu ulogu kada je u pitanju nega naše kose a ovo se posebno odnosi na one devojke i žene koje imaju tanku vlas. Pivo će je osnažiti a alkohol iz njega će samo još temeljnije oprati kosu.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.