Evo kako da postignete efekat duginih boja u kosi

How-Get-Rainbow-Hair

Kako se vladavina trenda sede kose polako zavšava, sa letom nam je stigao i novi modni stil koji munjevitom brzinom osvaja planetu. Farbanje kose u pastelne boje više nije rezervinsano samo za rokere i ekscentrične trendseterke, pa devojke svoju kosu masovno boje u nijanse svetlo ljubičaste, roze, plave i zelene, i polutrajnom ili trajnom kolorizacijom postižu da im kosa podseća na malo remek delo i dobije efekat duginih boja.

*** Hit trend: boje duge u vašoj kosi!***

Rainbow-Hair 1

Ovaj efekat možete lako postići i korišćenjem krede i spreja za kosu u boji, kako bi svom izgledu dodali na svežini tokom vikenda. Ali ako se odlučilte za trajniju varijantu, pogledajte savete frizerskih eksperata kako da što bolje postignete željene rezultate i dočarate pravi vatromet boja na glavi, koji će trajati i do šest nedelja (u zavosnosti koliko često perete kosu) i polako, vremenom bledeti.

Model Aemilia Madden, koja je korak po korak pokazala proces bojenja pastelnim bojama, od toga šta sve treba pre farbanja da pitate frizera do proizvoda koje možete da koristite nakon što se postigne željeni stil, o svom iskustvu kaže: “Iznenađujuće je to što moj stil oblačenja nije više toliko uštogljen. Kako se i tako ništa od garderobe neće složiti sa bojama u kosi, mogu da nosim šta poželim i igram se sa svojim  stilom.”

Before-You-Color (1)

Pre nego što počnete sa farbanjem

Istražite svog frizera: ovo je jedna od onih situacija kada je potpuno prihvatljivo da po internetu uhodite nekoga pre prvog sastanka. Posetite veb sajt ili Facebook stranicu salona i pročitajte biografiju frizera koja će vas uputiti na njeno/njegovo iskustvo i ekspertizu. Takođe, i Instagram je dobar izvor gde možete da pogledate neke od njihovih ranijih radova.

Step-1-Bleach

Zakažite konsultacije: Nemojte donositi ishitrene odluke o drastičnoj promeni kose bez da se prvo bar jednom ne sastanete sa stilistom. Na konsultacije ponesite slike koje ste skinuli sa interneta na kojima su boje kose koje su vas inspirisale. “Ponesite slike i frizura koje vam se dopadaju, ali i onih koje ne bi ste htele”, savetuje frizerka Lucille Javier. Slobodno postavite što više pitanja tipa: U kojim tehnikama bojenja ste najbolji? Koji je vaš omiljeni stil? Šta ne znate dobro da radite? Postavljanjem pravih pitanja će te izbeći katastrofalne rezultate.

Before-You-Color (3)

Budite iskreni kada je istorija bojenja vaše kose u pitanju: Tokom konsultacija i vaš frizer može postaviti neka pitanja i veoma je važno da budete stoprocentno iskreni u svojim odgovorima. Od toga da li ste bojili kosu kod kuće sa neprofesionalnim farbama, koje proizvode za kosu koristite, kakva je vaša rutina kod održavanja frizure i koliko često posećujete frizerski salon, u mnogome zavisi kako će vaša kosa najpre odreagovati na blanš. Na osnovu vaših odgovora, frizer će napraviti možda drugačiji plan kako da što bolje postignete željene nijanse.

Before-You-Color (2)

Na tretman dođite sa prljavom kosom: Prirodne masnoće iz glave pomažu u zaštiti temena i zalizaka od blaša. Tako je najbolje u salon doći sa kosom pranom pre dva ili tri dana, ali bez dodatih pakovanja i sredstava za stilizovanje koji mogu dodatno umastiti i slepiti kosu.

Step-2-Wait

1. korak: Blanš

Lucille se odlučila za balejaž tehiku bojenja kose, koja će modelu, koja već ima plavu kosu, dati prirodnije pramenove: “Boja kose modela je prirodnija u korenu, a na krajevima je već belo-plava, ali će se nijansa lepo primiti i tako dobiti ombre efekat”. Ovaj metod je bolji jer će se kasnije izrastak manje videti.

Before-You-Color (4)

2. korak: Sačekajte

Kod odvajanja pravenova, Lucille je koristila celofan umesto uobičajne alu-folije. “Celofan zadržava blanš i ne dopušta mu da oksidira i da se isuši.

Step-5-Color

3. korak: Isperite

Kada se blanš bude primio, treba ga dobro isprati šamponom i regeneratorom. Neki delovi će možda morati da se operu odvojeno do drugih da bi se proces blanširanja završio do kraja.

Step-5-Color

4. korak: Sjaj

Polutrajni sjaj deluje kao vodene boje preko kojih nanosite završni sloj i boja duže traje, objasnila je Lucille.

Step-3-Rinse

5. korak: Farbanje

Da bi dobili ovu razigranu nijansu ljubičaste, koristili smo posebno napravljenu mešavinu plave i boje sa jakim ljubičastim pigmentom.

Neke od poznatih dama koje nisu odolele novom modnom trendu!
Neke od poznatih dama koje nisu odolele novom modnom trendu!

Saveti za održavanje

U periodu od oko šest nedelja, vaša jarka boja će početi da bledi, ali postoji par stvari kojima je možete održavati svežom što duže. Što ređe perete kosu, boja će se na njoj duže zadržati, a kada je budete prali, obtatite pažnju da koristite linije proizvoda koje su namenjene održavanju boje.

Izvor: Popsugar.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.