peru-sacred-valley

Ako ste ljubitelj avanture, volite da putujete i ne bojite se visine ni boravka u malom, zatvorenom prostoru, [tweetherder]pozvani ste u najneobičniji hotel na Zemlji[/tweetherder]. Odnosno u vazduhu.

peru-sacred-valley 4

Slylodge (Nebeske kolibe) čine tri kapsule izrađene od polikarbonata i aluminijuma koje su zakucane  u stenu na visini od 122 metra, u Svetoj dolini Inka u Peruu.

peru-sacred-valley 7

Ni na nebu ni na zemlji – imaćete osećaj da lebdite iznad doline reke Urubamba, dok se pogled pruža u nedogled na predele koji su za Inke bili sveti i predstavljali su odraz onoga što su videli na nebu, odnosno materijalizovanu sliku sveta.

peru-sacred-valley 3

Jedan od načina da se se do koliba stigne su sajle i postoji sedam linija žičara na kojim će svi adrenalinski zavisnici imati osećaj da lete iznad drevne svete zemlje.

peru-sacred-valley 5

Drugi način su čelične stepenice, pa ni ovih 122 metara strmog uspona ne umanjuju avanturu, ali sigurno se mali broj onih koji se njima penju usudi da pogleda ispod sebe dok ide ka kolibama.

peru-sacred-valley 9

U providnim hotelskim sobama se naravno mogu navući i zavese kako bi imali malo privatnosti i da vas komšije iz druge dve kabine ne bi gledali, a i da bi vas sakrili od nebeskih prolaznika, kondora.

peru-sacred-valley 8

Tu je i terasa, izrađena od drveta i ograđena naravno, na kojoj možete popiti i drugu jutarnju kafu, jer samo dovoljno razbuđeni možete sigurno stajati na njoj.

peru-sacred-valley 1

Sobe su veličine 7.3 x 2.5 metara i opremljene su svime što je neophodno da vam boravak bude konforan. Tu je bračni krevet, dnevni boravak sa dodatna dva kreveta (tako da u kolibi noć mogu provesti najviše četiri osobe), toalet.

peru-sacred-valley 2

Ova fantastična avantura, idealna za medeni mesec, košta 300 dolara za noć, a verujemo da vredi svakog centa i da ćete čitavog života pamtiti zvezdano nebo Perua iznad sebe i El Valle Sagrado ispod, između kojih ćete zaspati.

peru-sacred-valley 6

Priznajte da ste pomalo ljubomorni na nasmejani, mladi par koji je odseo u ovom neobičnom hotelu.

peru-sacred-valley 10

Ako vam fotografije nisu u dovoljnoj meri prenele svu lepotu ovih dalekih predela, pogledajte video u kome su prikazani ljubitelji avanture iz celog sveta koji je stepenicama i sajlama penju da bi došli do svojih nebeskih kabina.

Izvor: Higherperspectives.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.