Ona je izgubila skoro 50 kilograma i njen trik je… zabava!

Pre (2012) - posle (2014)
Pre (2012) – posle (2014)

25-godišnja grafička dizajnerka iz Jute, Kacey Lauchnor, uspela je da skine skoro 50 kilograma i tako je postala uzor svim svojim prijateljima koji imaju probleme sa prekomerenom težinom.

Ona vidi korene problema u ishrani koji je imala još u porodičnom domu. “Čak i kada bismo jeli povrće ono je moralo da bude preliveno gomilom sira”, priseća se Kacey koja je na koledžu dostigla težinu od 105kg na visinu od 167cm.

“Znala sam da se gojim, ali sam uvek u sebi mislila da nisam baš toliko debela”, nastavlja svoju ispovest Lauchnorova koja je odlučila da promeni životne navike kada je i njen suprug dostigao težinu od 140kg.

“Bilo je teško na početku, ali smo sve to pretvorili u zabavu i smejali se jedno drugome. Uvek smo radili drugačije vežbe, nismo upadali u rutinu, jedan dan bismo trčali, drugi radili sklekove, treći udarali u vreću”, otkriva Kacey koja je za dve godine konačno na svojoj vagi ugledala cifru od 63 kilograma! Njen suprug, sa druge strane, je, takođe, postigao zavidne rezultate jer je oslabio skoro 40kg.

Ovo su tri ključna saveta koja ona ima za sve one koji muku muče sa kilogramima.

1. Zapisuj svoje planove. Snaga volje se ne može ukoreniti preko noći, tako da ujutru ili uveče napravi detaljan plan šta ćeš spremiti za koji obrok i kada ćeš vežbati i drži se tog plana striktno.

2. Jedi polako da bi postala svesna kada ti je dosta i znala da je vreme da završiš obrok.

3. Bitno je da ti vežbanje predstavlja užitak. Ako su vežbe koje praktikuješ pretežak napor pronađi nešto drugo što ćeš moći da radiš sa osmehom na licu.

Izvor: womenshealthmag.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.