Devojke, pažnja: Ovo NIKADA ne smete raditi zbog MUŠKARCA!

(fozo: lovewale.com)
(fozo: lovewale.com)

Ukoliko želimo da veza uspe moramo biti spremni na brojne kompromise i to je sasvim okej. Ipak, treba povesti računa oko toga gde su granice tih kompromisa, kao i da li je druga strana spremna na slične ustupke zbog nas.

Evo u čemu možeš pogrešiti kada započinješ emotivni odnos sa nekim muškarcem (jer stvari je bitno postaviti u startu, inače ih je kasnije jako teško promeniti) :

  • Naravno da nije bitno ko će se kome javiti prvi. Ako želiš da ga čuješ – pozovi ga ili mu prosledi poruku. Suludo je uvek očekivati da on načini prvi korak jer je i snažniji pol, takođe, nesiguran kada su takve stvari u pitanju i može se zapitati da li želiš uopšte da ga čuješ ukoliko je uvek on taj koji pokreće inicijativu za razgovor ili viđanje. Međutim, isto tako ćeš pogrešiti ako uvek ti budeš ta koja prva šalje poruku jer će se ulenjiti vremenom i prestati da se trudi oko tebe, očekujući da mu se javiš kada ti to ‘zatreba’. Veza je veza, odnosno podrazumeva učešće dvoje ljudi, tako da je najbolje da stvari teku spontano i da je osetna inicijativa sa obe strane da stvari među vama uspeju.
  • Isto se odnosi i na plaćanje računa. 21. je vek i žene zarađuju koliko i muškarci. Nekorektno je da bilo ko od vas snosi sve troškove. Ipak, nemoj to da pretvaraš u otimanje oko novčanika i borbu sa konobarom ko će platiti kafu. Uradi to malo mudrije. Ako on plati piće, po izlasku iz kafića, dok budete šetali, uzmi vam usput sladoled ili nešto za grickanje.
  • Ako dođe do toga da živite zajedno, najbolje je da podelite kućne poslove. Nije nikakav problem oprati nečiji tanjir i slično, ali ne treba se pretvoriti u sluškinju koja sve sama radi.
  • Kada se već radi o nekim krupnijim kompromisima, koji se odnose na tvoju ličnost, pre nego što promeniš bilo šta zapitaj se koliko je sve vredno toga i da li njegovi prigovori imaju osnova. Ako mu smeta nešto za šta i ti sama smatraš da nije tvoja najbolja osobina, onda je možda zaista vreme da se menjaš, ali pazi kada se radi o stvarima koje čine deo tvog karaktera i preispitaj se koliko te on prihvata, u suštini.
Izvor: Ekskluziva.ba
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.