5 loših stvari koje mogu ojačati vašu vezu

(foto: Tumblr)

Postoje mnogi stereotipi o tome kako izgleda dobra veza i kako partneri treba da se ponašaju.

Tako često čujemo da se uspešan par nikada ne svađa, da među njima ne sme imati ni mrvice ljubomore i pregršt sličnih saveta.

Svakako, ne tvrdimo da su svi ovi saveti nužno loši, ali postoje neke stvari koji na prvi pogled mogu izgledati pogrešno, ali su zapravo jako dobre i mogu vam pomoći da ojačate svoju vezu.

Sukobi

Ako u vezi ne postoje konflikti, nema ni poverenja. Ako sva osećanja držite u sebi, u vezi nema napretka. Svađe nam pomažu da se oslobodimo besa i kažemo partneru šta nam se ne dopada. Otkrićete svoje i njegove slabosti i mnogo bolje razumeti jedno drugo…

(foto: BrightSide/Anna Syrovatkina)

Flertovanje

Povremeni flert nam pomaže da sačuvamo osećaj privlačnosti. Kada flertujemo, osećamo se atraktivno, što nam podiže raspoloženje i samopouzdanje. Postoji li granica koju ne smemo preći? Da, ako kažemo ili uradimo nešto što bi povredilo i uvredilo partnera.

(foto: BrightSide/Anna Syrovatkina)

Egoizam

Da bi veza bila uspešna, moramo pre svega voditi računa o sebi i svojim potrebama i biti dovoljno čvrsti da se zauzmemo za sebe. Važno je da imamo svoj lični prostor, vreme, interesovanja, hobije. U suprotnom, nagomilalo bi se nezadovoljstvo, što bi dovelo do sukoba.

(foto: BrightSide/Anna Syrovatkina)

Životni problemi

Svaki par prolazi kroz krize i zato je važno da naučite da se zajedno nosite sa teškoćama, nezadovoljstvom i teškim uslovima, a ne da zalupite vratima i raskinete i na najmanji nagoveštaj poteškoća.

(foto: BrightSide/Anna Syrovatkina)

Distanca

Ako stalno provodite vreme zajedno, veza će vam sigurno postati dosadna. Kada dve ličnosti postanu jedno “mi”, to će sigurno dovesti do manjka interesovanja i strasti. Psiholozi zato preporučuju da se povremeno odmorite jedno od drugog. Nakon toga će vam svaki susret biti još slađi.

(foto: BrightSide/Anna Syrovatkina)
Izvor: BrightSide
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.