3 praktična saveta kako da olakšaš san i izgubiš kilograme

Za laku noć i dobro jutro
Za laku noć i dobro jutro

O tome koliko je san neophodan za zdrav organizam nije potrebno trošiti mnogo reči. Preporučljivo je spavati između 7-8 sati dnevno. Sve manje od toga je nedovoljno za pravilno funkcionisanje naših vitalnih organa, a, uostalom, oni koji manje spavaju brže stare. To, opet, sa druge strane, ne znači da ćemo snom dužim od 8 sati sebi učiniti dobro. To će nas učiniti tromim, umornim i praktično beskorisnim za bilo kakvu fizičku ili mentalnu aktivnost.

Pa, kako onda san učiniti što prijatnijim?

Pre svega, potrebno je izbegavati alkoholna pića pred spavanje. Da, savladani kojoj čašom vina ili čašicom nekog žestokog pića utonućemo u san i pre nego što spustimo glavu na jastuk. Međutim, probudićemo se umorniji nego što smo legli, a sav alkohol će se vremenom taložiti na predelu stomaka. Pivski stomačić nije in ni u jednoj sezoni.

Umesto toga skuvaj sebi biljni čaj ili zagrej čašu mleka. Savet: malo cimeta će napitak učiniti ukusnijim, a spavaćeš opuštenije i bezbrižnije nego ikada pre.

***Ukoliko ste propustili: 3 razloga zašto se budite u toku noći!

Stekni naviku da držiš rokovnik pored noćnog stočića. Ne kaže naš narod bez potrebe da pametan piše, a budala pamti. Naravno da nisi budala ako pamtiš svoje obaveze, ali zapisivanje istih će ti pomoći da ih uradiš blagovremeno i nećeš imati izgovor da ih smetneš s uma. Zapiši uveče šta planiraš da pojedeš za koji obrok u toku sutrašnjeg dana. 

***Ukoliko ste propuustili: 7 razloga da pamučnu jastučnicu zamenite satenskom

Poznat ti je osećaj kada uveče imaš entuzijazma da promeniš ceo svet, ali ujutru ti je mrsko i kafu da skuvaš? E, pa, ako uveče zapišeš svoje planove i prva stvar koju pročitaš ujutru budu baš oni veća je verovatnoća da ćeš ih sprovesti u delo. Pokušaj i videćeš.

***Ukoliko ste propustili: Šta položaj u kome spavate govori o vašoj ličnosti?

I poslednje, ali ne i manje bitno. Spakuj uveče stvari koje su ti potrebne za sutrašnji dan. Bilo da je u pitanju torba za trening ili ona torba koju ćeš poneti na posao. Tačno je da je za pakovanje potrebno svega 2-3 minuta, ali ako to uradiš uveče preostaće ti više slobodnog vremena ujutru, a i imaćeš jednu brigu manje što znači da ćeš spavati opuštenije.

Izvor: Popsugar.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.