jastuk
Zaboravite na svoje stare pamučne jastučnice!

Možda nekima spavanje na satenskim jastučnicama deluje kao nepotreban luksuz, ali je zapravo veoma korisno.

Osim što su mekane i sjajne, i što se osećate kao princeza dok spavate na njima, satenske jastučnice mogu biti pravi spas za lepotu vaše kose i kože, ali i trepavica!

Predstavljamo vam 7 razloga da svoju pamučnu jastučnicu zamenite satenskom:

1. Glađa koža

Spavanje na pamučnoj jastučnici može da utiče na pojavu linija na licu, jer se jastučnica gužva. Ovo možda ne zvuči kao nešto strašno, jer te linije nestanu, ali se zbog njih posle nekog vremena stvaraju trajne bore. Pamuk ne dozvoljava koži da klizi kako se pomerate, zbog čega se budite sa linijama na licu. Ako kupite satensku jastučnicu, nećete imati problema sa ovim, jer saten dozvoljava da klizite preko njega.

2) Mekša koža

Pamučne jastučnice mogu da pokupe vlagu sa vašeg lica i upiju prirodna ulja vaše kože. Zbog toga vam je koža suvlja. Satenske jastučnice održavaju mekoću i vlažnost vaše kože, jer saten ne upija kao pamuk.

3) Sjajnija kosa

Baš kao što upija vlagu s vašeg lica, pamučna jastučnica može da upije i vlagu s vaše kose. Pošto saten ne upija vlagu s kose, kosa će vam ostati glatka i sjajna ako spavate na jastučnici od tog materijala.

4) Kosa će se manje lomiti

Spavanjem na satenskom jastuku sprečavate lomljenje kose. Pamuk nije tako gladak kao saten i može da dovede do trenja. Zbog toga dolazi i do lomljenja. Satenski jastuci ne stvaranju trenje, zbog čega se kosa i lomi manje ako spavate na njima.

5) Smanjeno opadanje kose

Satenski jastuci sprečavaju i opadanje kose. Opadanje kose je češće kod ljudi koji su bolesni i koji moraju mnogo vremena da provedu ležeći u krevetu. Ako konstantno trljate kosu o pamučni jastuk, više će vam opadati. Satenska jastučnica nema takav efekat.

6) Kose će se manje mrsiti

Ako vam se kosa lako mrsi, razlog za to može biti vaša pamučna jastučnica. Sa satenskom jastučnicom ne biste imali tih problema, jer po satenu kosa lako klizi, pa se ređe i zamrsi.

7) Zdravije trepavice

Čak će vam i trepavice biti zdravije ako spavate na satenskom jastuku. Pamučne jastučnice mogu vući i nabrati trepavice zbog trenja s tkaninom. Satenski jastuci ne izazivaju trenje, pa će vam trepavice duže ostati zrave. Neće se tako često savijati i neće često otpadati.

Foto: liveinternet.ru
Izvor: allwomenstalk.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.