highlighting_and_contouring

Ma koliko se trudile da budemo u toku sa najnovijim svetskim trendovima kada je šminka u pitanju, nemoguće je isparatiti sve nove tehnike koje se svakodnevno pojavljuju. Čini se da nam svakoga dana stižu saveti sa svih strana o nekom novom, još luđem metodu za ulepšavanje, koji na kraju daje fantastične rezultate.

Najpre je to bio strobing, onda klovnovsko konturisanje, zatim multimasking i još nekoliko njih podjednako čudnim imenima. Mi smo uspeli da za vas sakupimo sve [tweetherder]trenutno aktuelne trendove kada je šminkanje i konturisanje lica u pitanju[/tweetherder], pa zato četkice i šminku u ruke i uz malo vežbe i truda vrlo brzo ćete ih savladati.

Namršten pogled

Squinching

Ovu tehniku je osmislio fotograf Peter Hurley, koji tvrdi da vas krupne oči na fotografijama čine da izgledate čudno ili uplašeno. “Smanjite udaljenost vašeg donjeg kapka i zenice vašeg oka”, savetuje Hurley “i spustite gornji kapak samo malo. I odmah izgledate moćnije i samopouzdanije.”

Obrnuto konturisanje

Reverse-Contouring

Zaboravili ste proizvode za oblikovanje lica kod kuće? Onda probajte tehniku obrnutog konturisanja. Obrišite hajlajter ispod jagodica, pa ga pomešajte sa šminkom duž vilice. Osvetljavanjem ovog dela vašeg lica, vaše jagodice će izgledati naglašenije.

Oštre linije

Cut-Crease

Umesto lepo oblikovanog smoki efekta, cilj oštih linija na očima je da se stvori veliki, definisani luk koji odvaja očni kapak od kosti čela. Boje ispod i iznad oštre linje se mogu stapati, ali crta mora biti veoma naglašena, kao na slici. Rezultat je zaista dramatičan i čini vaše oči vizuelno većim.

Klovnovsko konturisanje

Clown-Contouring

Ovaj metod šminkanja je ustvari prenaglašena verzija konturisanja koja spaja šare i oblike koje se mogu videti na obojenim licima klovnova. Verovali ili ne, sve se upotpunjuje i stvara bespreskorno lice.

Mačije šapice

Kitten-Paws

Ovaj termin je najpre nastao među šminkerima kozmetičke kuće MAC. Da bi vaše jagodice bile još istaknutije, umočite dve baršunaste četkice u mat puder i lagano ih utapkajte na mesto koje obično konturišete. Kontrast između sjaja i mat pudera će imati još dramatičniji efekat na vašem licu.

Multimasking

Multimasking-Header

Različitim zonama na vašem licu potrebne su različite maske, pa zašto onda koristiti samo jednu? Sa ovom metodom, istovremeno nanosite različite proizvode, u zavisnosti od vašeg tena i šta je njemu neophodno.

Više o multimaskingu saznajte OVDE!

Pečenje

Baking

Poznata i kao kuvanje, ova tehnika se koristi decenijama unazad u zajednici transvestita (a i šminker Kim Kardashian je često koristi). Ovo je alternativna metoda naglašavanju. Pošto se nanese puder, koristi se vlažni sunđer koji se lagano utrljava po delovima lica koje želite da budu svetlija. Preporučujemo područje ispod očiju, duž linije nosa i bradu. Neka puder odstoji (kuva) desetak minuta, a onda višak odstanite baršunastom četkicom. Vaš oblik kostiju će izgledati besprekorno, a šminka će vam trajati celu noć.

Svetlucavost

Sparkling

Ovo je samo fensi naziv za previše svetlucave i šljokičaste šminke. Umesto mikrofinih čestica koje ćete naći u svojoj omiljenoj senki za oči, kod svetlucavosti se koriste poput paljuhica velike sjajni delovi. I to ne samo na vašim očnim kapcima. Uz pomoć malo lepka za trepavice ove iskričave čestice u obliku folije ili štrasa možete lepiti svuda po licu ili telu. Ali budite oprezni: ova tehnika se ne preporučuje za one koji nose kontaktna sočiva.

Strobing

strobing

Strobing je poput naglašavanja kontura, ali na steroidima. Umesto da pratite svoju uobičajnu rutinu za hajlajtovanje, preskočite senčanje u potpunosti. Ovde pogledajte sve što treba da znate o ovoj tehnici koja polako osvaja svet.

Ako želite da saznate više o strobingu, kliknite OVDE!

Izvor: Popsugar.com
2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.