Život sa prirodom: Avantura se nastavlja…

2
Andrej uživa u predivnoj prirodi i prenosi nam svoje avanture

Snimljen je i taj poslednji kadar treće sezone emisije “Život sa prirodom”… Posle nekoliko meseci istraživanja divljina Srbije i Crne Gore, ponovo sam u civilizaciji. Prošlo je tek nekoliko dana a već mi nedostaju svi ti predeli, taj spokoj, mir i čudna tišina divljine.

Put sam započeo u proleće, pre nekoliko meseci, a on me je vodio do Ade Bojane, divljeg i van letnje sezone, pustog ostrva, sa visokim talasima, jakim vetrom, najlepšim zalascima i predivnom teško pristupačnom močvarom unutar samog ostrva. Vreme mi baš i nije išlo na ruku, pa su oluje bile česte pojave tih dana. Malo severnije stigao am i do veličanstvenog Skadarskog jezera.

9

 

Iako je sve vreme padala kiša uživao sam u pravom carstvu ptičjeg sveta. Put me je dalje vodio do severa Crne Gore i jednog od najlepših nacionalnih parkova u regionu – Durmitor. Ovde mi je vreme išlo na ruku pa sam uspeo da obiđem gotovo sve što sam planirao, preko nestvarnih jezera, kanjona, divljih reka i divokoza pod samim vrhovima planine.

3

Prelazim u Srbiju i stižem do predela izuzetnih lepota Vlasina sa predivnim jezerom. Istražio sam ogromnu koloniju kormorana na usamljenom ostrvu, čuda prirode – plutajuća ostrva, brao divlje jagode, borovnice…

4

U Vojvodini sam u brojnim ritovima i močvarama tragao za barskim pticama i životinjama, posetio veliku ergelu konja, pecao sa sportskim ribolovcima, boravio na farmi unutar močvare.

Za kraj, posetio sam Nacionalni park Tara i jedan od najlepših kanjona. Veličanstveni kanjon Drine.

Vreme je dozvoljavalo za malo ekstremnije poduhvate, pa sam pored spuštanja kanjonom, spuštanja niz vodopad, vozio kajak i po najvećem pljusku se na dasci spuštao niz divlju Drinu.

7

Pauza sledi… par dana, jer čekaju me nove avanture, a o njima… neki drugi put.

 

***************************
Treća sezona emisije “Život sa prirodom” počinje sa emitovanjem u januaru 2016. godine na kanalu Lov i ribolov.
Andreja u novembru čeka početak snimanja četvrte sezone serijala, koja se snima u Vijetnamu, Kambodži, Tajlandu, Filipinima, a on je kako kaže  vrlo uzbuđen zbog toga, jer se “vraća na mesto zločina”!
Andrej Maričić

Avanturista, pobednik Survivor-a na Filipinima. Autor i voditelj avanturističko-dokumentarnog serijala ANDREJ MARIČIĆ: Život sa prirodom.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.