monroe

Marilyn Monroe je bila mnogo više od seks simbola. Ostala je upamćena kao lepa plavuša iz vrcavih komedija pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, ali to je samo slika koju su producenti želeli da stvore od nje.

Retko kada je pominjan njen visoki koeficijent inteigencije, neumornu strast prema čitanju ili njen pesnički talenat. Bila je jedna od najčuvenijih osoba svog vremena, ali i danas, posle više od pet decenija od njene smrti, i sam njen život, ali i tragični kraj obavijeni su velom tajni, pa malo ko ima uvid u pravu Marilyn.

marilyn-monroe-apartament-5

Ali mali deo njenog bogatog i burnog života je sada ponuđen i običnim smrtnicima, doduše onim sa veoma dubokim džepom. Marilynin stan u Njujorku je stavljen za izdavanje i to za sumu od 27.500 dolara mesečno, što je oko 24.000 evra, ili pretvoreno u domaću valutu, oko 2 miliona i 900 hiljada dinara za trideset dana.

marilyn-monroe-apartament

Zaista neverovatna svota za mesečnu rentu, ali u agenciji koja izdaje ovu nekretninu kažu da vredi svakog penija. Ova zgrada izgrađena pre rata ima četiri sprata, četiri spavaće sobe, tri i po kupatila. I kao da, gledajući fotografije, možemo i da zamislimo ikonu filmskog platna kako ušuškana sa knjigom u ruci, leži na kauču u dnevnoj sobi ili se spušta sptepeništem spremna za glamurozni prijem.

marilyn-monroe-apartament-1

“Ovaj stan na 127 East 78. ulici je omaž jednom veoma značajnom trenutku u istoriji, kaže John Carapella”, agent koji posreduje u izdavanju ove nekretnine. “Po kući su sačuvani mnogi originalni detalji koji se savršeno uklapaju u moderni dizajn.”

marilyn-monroe-apartament-4

Osim što ćete imati čast da uživate u domu koji je nekada pripadao slavnoj glumici, možete se baškariti u 325 m2 unutrašnjeg prostora, bašti sa drvenim podovima, mermernom stepeništu, terasi u evropskom stilu, bogato ukrašenom kaminu i predivnim visokim tavanicama. Tu je i nekoliko modernih rešenja za vaš novi dom, kao što su centralno grejanje i klima, lična vešernica u podrumu, a kao bonus i parno kupatilo i đakuzi za potpuno opuštanje u ovom nimalo jeftinom stanu.

marilyn-monroe-apartament-3

Pored Marilyn Monroe, još par poznatih i slavnih je ovu tropspratnicu u srcu Njujorka zvalo svojim domom: glumica Bette Davis i fotograf Milton Greene. Iako je doživeo nekoliko promena i modernizaciju tokom godina, ovaj stan i dalje odiše starim holivudskim glamurom, pa je vrlo lako zaključiti zašto se Marilyn i zaljubila u njega.

marilyn-monroe-apartament-2

Izvor: Hellogiggles.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.