Pasta je vaš veliki saveznik u svakodnevnom čišćenju (foto: Brightside)
Pasta je vaš veliki saveznik u svakodnevnom čišćenju (foto: Brightside)

Da li ste znali, da osim što čuva zdravlje vaših zuba, pasta za zube je i nezamenljiv saveznik u čišćenju doma.

Neke od ovih ideja mogu vam se učiniti čudnim, ali verujte da zaista pomažu.

1. Izbledeli srebrni predmeti ponovo će zasijati ako ih istrljate pastom.

2. Uz pomoć malo paste, farovi na automobilu će ponovo biti sjajni i čisti. Moderna pasta sadrži abrazivne materije koje čine čuda u čišćenju.

3. Dirke na klaviru se vrlo lako zaprljaju jer su stalno u dodiru sa prstima. Nanesite malu količinu paste na vlažnu krpicu i njome pažljivo obišite dirke i bićete iznenađeni rezulatima.

4. Obuća sa belim površinama, poput Conversica, lako se čisti pastom za zube.

5. Ako unutrašnjost naočara za plivanje namažete tankim slojem paste, a onda ih operete, neće se više magliti dok plivate sa njima.

Pasza je sjajna za čišćenje ruku i uklanjanje nepriajtnih mirisa (foto: DepositPhotos)
Pasta je sjajna za čišćenje ruku i uklanjanje nepriajtnih mirisa (foto: DepositPhotos)

6. Fleke na drvenim površinama ćete, za samo nekoliko minuta, ukloniti brišući ih pastom.

7. Pasta je takođe sjajna za uklanjanje fleka sa odeće, od karmina na košulji do mrlja od sosa na stolnjaku. Ne morate koristiti izbeljivač, već na fleku samo nanesite pastu, malo protljajte i ostavite da kratko odstoji pre nego što je operete. Ali na obojenoj odeći nemojte koristiti pastu za izbeljivanje.

8. I baterijama u kupatilu i kuhinji ćete vratiti stari sjaj ako ih istrljate pastom koju ste naneli na meku krpicu. Ovaj trik je sjajan za sve hromirane površine.

9. Takođe, i donji deo pegle ćete vrlo lako očistiti pastom.

10. Ekran vašeg mobilnog telefona vrlo lako se može ogrebati ako nema zaštitnu foliju. Ako nanesete malo paste na tkaninu i njome pažljivo protrljate ekran, vrlo lako ćete ukloniti sitne ogrebotine.

11. Pasta čisti čak i vaše nokte. Nanesite malo paste na njih, ostavite da deluje nekoliko minuta i zatim isperite vodom.

12. Pojedini mirisi, poput onih od luka ili ribe, teško se uklanjaju sa ruku. Ali ako operete ruke sa malo paste, neprijatni miris će nestati odmah.

Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.