Nije se šišala 13 godina – evo čime neguje svoju kosu

dashik-gubanova
(foto: Dashik Gubanova/Instagram)

Ruskinja Dashik Gubanova, prava je atrakcija na Instagramu zahvaljujući svojoj dugoj kosi koju nije šišala punih 13 godina.

Dashik tvrdi da za ovako negovanu kosu može da se zahvali jednom triku kojim i vi možete da se poslužite. Lepa Ruskinja ima preko 100.000 pratilaca na Instagramu i postala je prava zvezda ove društvene mreže otkad je počela da kači fotografije svoje kose.

Kosa joj danas doseže do sredine listova, a na kritiku ljudi koji smatraju da bi trebalo da se ošiša i donira kosu ima spreman odgovor – “Cilj mi je da mi kosa poraste do prstiju na nogama. Onda ću je ošišati.”

dashik-gubanova
(foto: Dashik Gubanova/Instagram)

Budući da joj kosa deluje vrlo negovano i zdravo, pratioci je stalno zapitkuju kako se neguje. Njena tajna je vrlo jednostavna – ulje lanenog semena!

Dashik-Gubanova
(foto: Dashik Gubanova/Instagram)

“Ja ovo ulje koristim kao masku za kosu. Nanesem ga na teme kružnim pokretima, pa ga rasporedim po celoj dužini kose. Ostavim masku da deluje sat ili dva, pa onda dobro operem kosu šamponom. Ponekad dodajem vitamine A i E, kao i maslinovo ulje ili kiselu pavlaku”, piše ona.

Dashik je svoju ljubav ka dugoj, negovanoj kosi prenela i na svoju ćerkicu, koja ima prirodnu plavu dugu, bujnu grivu.

Izvor: dailymail.co.uk
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.