Svaka žena treba da zna – 21 trik sa karminom

Naučite sve trikove za savršeno nanošenje karmina (foto: myhaircare.com.au)
Naučite sve trikove za savršeno nanošenje karmina (foto: myhaircare.com.au)

Sigurno imate nekoliko omiljenih karmina u svojoj torbici koje, iako mislite suprotno, ne znate maksimalno da iskoristite.

Ako tražite način da dobijete savršenu nijasnu ruža, pravilni način nanošenja karmna ili želite da ne ostavljate trag karmina na čaši, ovi trikovi će vam u tome pomoći.

Predstavljamo vam 21 koristan savet koji će zauvek promeniti vaš odnos prema karminima.

1. Istaknite prednosti svojih usana. Tamnije, mat nijasne čine da vam usne deluju tanje, dok svetlije, sjajne nijanse vizuelno uvećavaju usne.

2. Za mekše usne je neophodno prvo skinuti suve ljuspice sa usana. To možete uraditi sa čistom, starom četkicom od maskare. Poželjno je da nanesete balzam za usne kako bi olakšale proces skidanja mrtve kože sa usana.

(foto: Cosmopolitan)
(foto: Cosmopolitan)

3. Kako izbeći jednu od najvećih nezgoda – ruž na zubima? Čist kažiprst obuhvatite usnama kako bi svi ostaci ruža ostali na prstu umesto na zubima.

4. Možete iskoristiti roze ruž umesto rumenila! Nanesite ga na jagodice isto kao što biste bilo koje od rumenila.

5. Izlomljenu senku za oči možete iskoristiti na još jedan potpuno neverovatan način. Ako se senka već slomila, a u boji je ruža koji biste inače koristile, skupite je na prst pomešajte sa labelom i rešile ste problem.

6. Četkica za brisanje tamnih kolutova oko očiju može biti vaš saveznik za što preciznije nanošenje.

7. Za mekši i izraženiji izgled usana, ruž nanosite četkicom za nanošenje senke.

8. Ruž može trajati mnogo duže ukoliko prvo na usne nanesemo beli puder u prahu. Kada ste namazali ruž, preko usana stavite papirnu maramicu. Preko maramice nanesite puder u prahu. Malo pudera može učiniti da ruž ostane mnogo duže izražajan na usnama.

9. Ukoliko imate mnogo crvenih i ružičastih tonova na usnama iskoristite korektor. To vam osigurava da boja ruža bude onakva kako izgleda u samom pakovanju. U suprotnom tonovi se mogu menjati i izgledati drugačije od očekivanog.

10. Možete i promeniti oblik usana tako što ćete prvo naneti korektor. Potom, uzmite olovku za usne i slobodno možete početi sa crtanjem blago izvan linije usana kako bi one izgledale veće. Kada ste iscrtale usne, počnite da popunjavate olovkom za mat izgled ili ih popunite sjajem. Kako to radi Jessie James Decker pogledajte na 04:37.

11. Maramica između usana pomaže da se ulje iz ruža upije i na taj način omogućava da drugi sloj duže stoji.

12. Za “nude” izgled usana možete svaki put koristiti senku u boji kože. Trebalo bi da bude tamnija za jednu nijansu od boje vaše kože. Ukoliko imate svetao ten, koristite ruž sa pink nijansom u sebi, ukoliko imate srednje svetao ten koristite narndžaste tonove. Ako imate taman ten koristite čokoladno braon ili karamel braon tonove, oni će izbristai crvene tonove.

13. Pronađite najbolji crveni ruž prema svom tipu kože. Ukoliko ste svetle puti najbolje će vam pristajati ciklama tonovi. Maslinasti tip bi trebalo da koristi cigla boju, sa pretežno narandžastim tonovima. Tamnopute devojke bi trebalo da koriste svetloljubičate tonove.

14. Kako biste usavršile izgled gornje usne i formirale savršen oblik, nacrtajte X na sredinu gornje usne. Onda nasrtajte gornju liniju i popunite ostatak usana kako biste svom formirale mesto za nanošenje svog ruža.

15. Svaki put ostavaljet trag od karmina na čaši? Trag neće osati ako najpre čašu pređete jezikom i nakvasite vrh čaše.

16. Istaknite usne korišćenjem četkice za korektor. Bićete iznenađene koliko izražajnije vaše usne izgledaju.

17. Nije sve izgubljeno! Vaš karmin ponovo može biti ceo, i to uz pomoć upaljača. Istopite jedan kraj “metka” i ostatak ruža u tubi i spojite ih. Stavite upaljač na dva spojene dela i ostavite još malo da gori. Sačekajte da se ohlade i ponovo ćete imati ceo ruž.

(foto: Cosmopolitan)
(foto: Cosmopolitan)

18. Leti čuvajte svoje ruževe u frižideru da biste ih sačuvali od topljenja.

19. Učinite da vaše usne izgledaju veće tako što ćete na sredinu usana staviti korektor. Potom prekrijte cele usne ružem kojim želite, i dobićete željeni efekat.

20. Sprej za kosu može biti odličan saveznik u brisanju mrlja od karmina. Nanesite sprej na tkaninu i ostavite da stoji par minuta. Natapkajte mrlju i ubacite taj komad odeće u mašinu.

21. Da olovka za usne ne bi izgledala previše upadljivo na usnama, čistim prstom pređite preko linije da bi izgledale prirodnije.

Izvor: Srbijadanas.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.