4 tipa žena koje u nama izazivaju strahopoštovanje
4 tipa žena koje u nama izazivaju strahopoštovanje

Strahopoštovanje je jedna veoma neobična emocija. U nama se sukobljavaju i divljenje i strah, i obožavanje i mržnja. Ipak, taj deo sa poštovanjem treba u nama da prevagne strah i da nešto naučimo od tih ljudi koji u nama izazovu ovu ambivalentnu emociju.

Ovo su 4 tipa žena koje u nama bude strahopoštovanje, a evo šta od njih možemo da naučimo.

Ona koja nas očara autoritetom

sefica

Ponekad može biti zastrašujući način na koji ona ulazi u prostoriju, ispuni je svojim prisustvom i naprosto promeni nešto u vazduhu. Međutim, umesto da je mrzimo i nazovemo arogantnom k*čkom, možda bi trebalo da hvatamo beleške jer je, ipak, taj autoritet koji je stvorila za poštovanje. Možemo da je posmatramo i usvajamo način na koji je to postigla. Način na koji govori, na koji se nosi sa stresom, kako komunicira, kako odgovara na uvrede onih koji pokušaju da joj spočitavaju tamo gde nema mesta kritici.

Ona koja nas zapanji fizičkom spremnošću

bodibilderka

Da, ponekad je deprimirajuće kada devojka pored nas u teretani uradi 200 trbušnjaka ili sklekova dok nama ruke zadrhte na petom, a deseti već završimo na podu. Možda bi trebalo da je upitamo za neki savet jer nije ni ona odjednom dostigla takvu formu. To je nešto na čemu se radi i što može da postigne svako od nas, samo je pitanje ambicije ili lenjosti. Jaka žena je ideal kom svi težimo. I psihički i fizički.

Ona koja nas ostavi bez teksta svojim izgledom

lepotica

Na lepotu niko ne ostaje imun, a ponekad uhvatimo sebe kako pronalazimo nedostatke na onim ženama koje su nas najviše impresionirale svojim izgledom. A kad ne uspemo da joj pronađemo nijednu vidljivu manu često umemo da je okarakterišemo kao površnu osobu koja osim lepote i dobrog stila nema šta da ponudi. Nismo ponosni na to, ali to je naša priroda. Što pre je spoznamo pre ćemo moći da je se rešimo ili barem da je ublažimo. Iskreno rečeno, ne mrzimo nijednu ženu zato što izgleda kao da je sišla sa modne piste nego zato što se zbog nje osećamo manje lepo i ne baš tako dobro obučeno. A to je već prvi korak ka menjanju pogrešnog stava koji imamo.

Ona koja nas impresionira svojim znanjem

pametnica

Ovo je možda i najteža kategorija u kojoj nivo strahopoštovanja eskalira. Ovakve osobe su nam potrebne u životu jer će nam pomoći da uvek napredujemo, da se razvijamo, da čitamo. Jednog dana će nestati i lepota, i telo, i uspeh, ali znanje je onaj argument kojim ćemo sebe vrednovati i kada sve navedene stvari ostanu u nekim davnim decenijama. Zato je bolje da tada ne gledaš sa setnim uzdahom u fotografije iz mladosti na zidu nego da budeš ponosna što možeš da razgovaraš o svemu, od Ničea do Bergmana, od Manea do Formana, od Gogolja do Brehta.

Izvor: Popsugar.com
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.