Tamara Bojanić, pobednica Juniorske naučne olimpijade
Tamara je naša inspiracija za danas! (Foto: 6yka.com)

Učenica prvog razreda novosadske gimnazije Jovan Jovanović Zmaj,[tweetherder] Tamara Bojanić, osvojila je prvo mesto na ovogodišnjoj Juniorskoj naučnoj olimpijadi[/tweetherder] koja je održana Argentini.

Direktor ove gimnazije, Radivoje Stojković, kaže da je ovo najveći uspeh koji je jedan gimnazijalac u Srbiji postigao.

„Ovo je prvi put da je učenik iz Srbije osvojio zlatnu medalju na ovoj Olimpijadi. Na takmičenju su se proveravala znanja iz fizike, hemije i biologije, sa akcentom na fiziku. Jako smo ponosni na Tamaru koja je deo razreda za obdarene učenike, a kod nas je pohađala i sedmi i osmi razred osnovne škole za talentovane matematičare“, izjavio je Stojković.

Tamara je subotu, po drugi put, dobila i specijalnu nagradu za talente koju joj je uručio predstavnik Pokrajinskog sekretarijata za sport i omadinu. Nagrada pokrajine joj je prvi put dodeljena prošle godine kada je postala šampion države u takmičenju iz fizike.

UPDATE:

Kompanija Mercator–S, vodeći se idejom da je ulaganje u znanje investicija u budućnost, nagradila je Tamaru Bojanić, učenicu prvog razreda novosadske gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”, laptop računarom, koja je na Juniorskoj naučnoj olimpijadi u Argentini osvojila zlatnu medalju.

Predstavnici Mercator-S uručili su poklon mladoj učenici u prisustvu direktora gimnazije, profesora i njenih školskih drugova i drugarica.

Izvor: novinenovosadske.rs
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.