Zapanjujuća istina o ženskim časopisima (foto: sheknows.com)
Zapanjujuća istina o ženskim časopisima (foto: sheknows.com)

Da li ste se ikada zapitali zašto su ženski časopisi teški kao kuvar, a čini se da u njima nema baš mnogo saveta o hrani, već poptpuno suprotno.

Nemojte jesti ovo, dijeta za skidanje 10 kg za 10 dana, vežbe za guzu, saveti za postizanje orgazma ili zavođenje muškarca samo su neki od naslova koji nam se svakodnevno smeše sa nalovnica popularnih magazina.

OskarTBrand na svom je kanalu objavio video koji bi trebalo da pogleda svaka žena. Kako pišu brojni strani mediji, Oskar je otkrio kako nas “varaju” u modnim magazinima.

“Sinoć sam na stolu pronašao ženske magazine Elle i Cosmopolitan i došao do jednog vrlo neugodnog otkrića”, počinje priču ovaj momak.

Navodi da je Elle u tom izdanju imao čak 426 stranica i težio je 1.15 kg, a Cosmopolitan je imao 244 stranica i težio 0.42 kg. Iz njih je potom iscepao sve stranice koje su okarakterisane kao plaćeni i sponzorisani sadržaj. Tako je iz Ellea istrgnuo 364 stranice, odnosno 85 posto magazina, a iz Cosma 158 stranica, odnosno 65 procenata ulupnog sadržaja.

Oskar potom zaključuje da to nisu magazini, već katalozi raznih brendova i pokazao kako bi izgledali bez reklama – prilično tanko.

“Decenije reklamiranja proizvoda za žene bazirani na istim principima: Nisi dovoljno dobra, nešto ne valja s tobom, zapravo puno toga ne valja s tobom, nisi dovoljno pametna, ona je lepša… 85% sadržaja modnih magazina posvećeno je uveravanju žena da su nesavršene i nedostojne”, kaže on u videu.

“Magazini žele da poverujete da zaista možete izgledati poput Barbike, ali to je laž. Neka tela u njima nisu stvarna, već fotošopirana. Trećina žena koje čitaju ove magazine su starije od 40 godina, znate li koliko sam fotografija žena starijih od 40 našao u magazinima? Nula. Osamsto stranica negiranja ljudske biologije i kreiranja negativne slike tela”, poručio je Oskar.

Izvor: Index.hr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.