stretch-marks-on-thighs

Iako stručnjaci tvrde da  je nemoguće rešiti se strija u potpunosti, moguće ih je ipak toliko posvetleti i učiniti ih gotovo nevidljivim – i to prirodnim preparatima!

A ako se ne vide i samo vi znate da su tamo, to je gotovo jednako kao da ne postoje, zar ne?

Koji su razlozi nastanka strija? Nastaju jer dolazi do stanjenja površinskog sloja kože i promenama koje zahvačaju kolagen u srednjim slojevima kože. Kolagen je supstanca zaslužna za čvrstoću i elastičnost kože.

Kada prolazimo kroz nagle promena koje zahtevaju širenje kože kao što su trudnoća, naglo gojenje ili rast ili pak hormonalne promene, vlakna kolagena ponekad popuvaju i stvore ove nepoželjne tragove raznih dužina. Genetski faktor takođe nosi neku težinu, stoga ako je vaša majka bila podložna strijama verovatno će se u jednom trenu pokazati i na vašoj koži.

Ako imate strije verovatno se nalaze na podruičju grudi, bokova, zadnjice ili donjeg stomaka. Ta su mesta najverovatnija poprišta zločina jer ovde žensko telo skladišti višak masnih naslaga i time je koža više izložena istezanju. Obično počinju kao roze, smećkaste ili crvenkaste linije koje kasnije postaju ljubičaste i zatim blede.

Dok su u ranijim fazama nastanka moguće ih je umanjiti relativno brzo i sprečiti dalje širenje pravilnom negom kože. Obavezno uvedite u dnevnu rutinu masažu kože rukavicom ili masažnom četku kako biste podstakli cirkulaciju u ovom kritičnom području. jedite hranu bogatu Siciliji i cinkom i vitaminima A i E.

Obavezno nahranite kožu čak i do 3 ili 4 puta dnevno, bogatom hidratantnom kremom. kako biste pomogli koži da vrati eleastičnost i bude gipkija. Tako će se kolagenska vlakno moći rastegnuti ali neće puknuti. Stariji tragovi postaju manje vidljivi na taj način a sprečava se nastanak novih.

Ako nikako ne možete pronaći preparat koji vam odgovara pokušajte napraviti samo svoju kremu koja bi zaista trebala pomoći svojom kombinacijom super sastojaka u ovoj borbi sa, čini se, vetrenjačama.

Pomešajte po kašiku ulja susama, pšeničnih klica, ekstrakta vanile, dve kašike pčelinjeg voska, jednu četvrinu šoljice shea ili kakao putera i istresite sadržaj dve kapsule vitamina E. Rastopite ovu smesu, ohladite i spremana je za upotrebu. Nadamo se da ćete uskoro zaista videti merljive rezultate i pobedi ove tvrdoglave protivnike.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.