Depilirane noge uz pomoć meda
Depilirane noge uz pomoć meda

Žene smo i volimo glatke noge, zar ne? Međutim, verovatno su mnoge od vas izgubile mnogo para, vremena i nerava na uklanjanje neželjenih dlačica, a da pritom niste bile zadovoljne tretmanom, uslugom, prostorom gde idete i higijenom.

Da li bi vas zanimalo ako vam kažemo da to možete da uradite kod kuće u opuštenijim, sigurnijim uslovima za vaše zdravlje, uz manje muke i efikasnije rezultate? Ništa vas ne košta da probate, osim što su vam neophodni med i šećer. Tako je, ova kombinacija pomaže da uklonite dlačice, a da pritom higijenu podignete na najviši nivo. Pored toga, uklonićete mrtve ćelije sa epitela, med će učiniti kožu nežnom, dok će šećer kao grublji sastojak pomoći u uklanjanju dlačica.

Recept:

U šerpicu sipajte šolju šećera i mešajte na tihoj vatri dok se ne karamelizuje, nakon toga dodajte limun i med i mešajte dok ne dobijete kompaktnu masu koja je dobro zagrejana, skoro vrela. Ukoliko je pregusto dodajte vrlo malo vode i mešajte ponovo. Zatim ostavite jedan sat da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Medu i limunu dodajte šećer i dobili ste smesu za depilaciju
Medu i limunu dodajte šećer i dobili ste smesu za depilaciju

Top pet prednosti domaće smese za depilaciju:

1. Čini vašu kožu sjajnijom i glatkom. Za to su zaslužni prirodni sastojci koji su deo ovog recepta.
2. Mogućnost infekcije je ravna nuli jer ste sami pripremili smesu koju niko nije koristio pre vas, što je često slučaj u kozmetičkim salonima gde se vosak iznova i iznova greje.
3. Med, kao sastojak, je zadužen za hidriranje vaše kože.
4. Prisustvo limuna u smesi pomaže da se uspori rast dlačica koje se istovremeno i omekšavaju.
5. Otvara pore i čisti vašu kožu.

Izvor: Boldsky.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.