kosa3
Ovi trikovi će vam olakšati život (foto: Eve/Flickr.com)

Ponekad se desi da vam kosa bude savršeno poslušna i uredna, ali su mnogo češći oni dani kada je potrebno da uložite mnogo truda kako bi “svaka dlaka ostala na svom mestu”.

Srećom, postoje trikovi uz pomoć kojih ćete uvek imati savršenu frizuru ali i uštedeti trud, vreme i novac!

U tome će vam pomoći i ovaj fenomenalni styler.

1. Ukrotite neposlušne pramenove uz pomoć četkice za zube i laka za kosu

“Kroćenje” neposlušnih pramenova uz pomoć laka za kosu je delikatan posao – ukoliko ga nanesete premalo – rezultati će izostati, ali ukoliko ga nanesete previše – kosa će vam postati previše kruta! Kako biste naneli odgovarajuću količinu laka, nanesite ga na staru četkicu za zube, a zatim rasporedite duž neposlušnih pramenova.

2. Trikovi sa ukosnicom

Frizura će bolje stajati ako je osigurate ukosnicom, ali frizeri savetuju da je bolje da talasasta strana ukosnice bude uz glavu. Tako će kosa bolje stajati, ukosnica neće klizati, a vaša kosa će biti pod kontrolom. Takođe, ukosnicom možete da osigurate da vam se ne raspadne pletenica. Obmotajte malo kose oko gumice, zakačite ukosnicu i sakrijte je u pletenicu.

3. Savršen konjski rep

Konjski rep će izgledati više šik, ako oko gumice obmotate pramen kose. Takođe, ukosnicama zakačite sve pramenčiće kose koji vire, a četkicom za zube na koju ste naprskali lak za kosu ukrotite sitne dlačice uz čelo.

4. Koristite četku od dlake divljeg vepra

Poznati frizer Charles Baker Strahan preporučuje korišćenje četke za kosu od dlake divljeg vepra – korišćenjem ove četke u toku feniranja ravnomerno raspoređujete prirodna ulja sa vašeg temena duž cele kose, usled čega ona postaje “poslušnija” i sjajnija.

5. Trik za gušću kosu

Nanesite na teme senku za oči u nijansi vaše kose. Tako će vam kosa delovati gušće. Takođe, ovaj trik možete koristiti da sakrijete zaliske kada vežete konjski rep.

kosa1
Saveti za savršenu kosu (foto: Javier Parra/Flickr.com)

6. Kada figarom uvijate kosu, počnite od sredine

Kako biste uz pomoć figara napravili postojane lokne, počnite od sredine pramena umesto od krajeva.

7. Nanesite šampon za suvo pranje kose pre spavanja

Ako je vašoj kosi neophodno pranje, a ujutru nemate dovoljno vremena da je operete pre odlaska na posao, nanesite šampon za suvo pranje na teme pre nego što odete na spavanje. Šampon će se u toku noći rasporediti duž pramenova, a vi ćete se probuditi sa čistom, sjajnom kosom zdravog izgleda.

savet plus

8. Savršena pletenica

Pre nego što napravite pletenicu, čvrsto vežite kosu u konjski rep. Kada je ispletete odvežite ili isecite gumicu i pletenica će ostati uredna i na mestu. A ako želite da vam pletenica deluje gušće, lagano vucite pletenicu ka spolja i tako ćete je širiti. Samo pazite da ne preterate, jer ćete onda izvući kraće pramenove.

9. Napravite lokne za 5 minuta

Napravite pletenicu, a potom je zagrejte tako što ćete pritiskati peglu za kosu malo po malo niz pletenicu. Ovako ćete dobiti opuštene lokne u boho stilu, baš kao što ih nosi Kate Moss.

10. Napravite “lažne” šiške

Ako želite da na lak i brz način osvežite svoju frizuru, pratite uputstvo iz ovog videa:

Izvor: lifehack.org
2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.