neobični-kafići-1
Da li biste (i vi) svoju jutarnju kafu popili ovde?

Postoji milion barova i kafića na ovom svetu, ali samo neki od njih plene svojom neobičnom arhitekturom, enterijetom i još neobičnijom lokacijom.

Na fotografiji iznad, prikazan je najpoznatiji restoran u Zanzibaru, jednostavnog naziva The Rock in Zanzibar. Do njega je moguće doći brodom, čamcem ili – plivajući. Kao što možete da zamislite, ispijanje i najobičnijeg hladnog soka u ovom restoranu je nezaboravno iskustvo, a ni specijaliliteti od sveže ribe i morskih plodova nisu “za bacanje”. 😉

 

Sugarloaf Kiosk, Rio de Janeiro, Brazil

neobični-kafići-2

Ako želite da popijete piće u Sugarloaf Kiosku, pred vama su dve opcije – žičara ili planinarenje uz ogromnu stenu. Ovaj kafić nalazi se na 395 metara iznad Rio de Janeira!

 

Baobab Tree Bar

neobični-kafići-3

U Južnoj Africi možete uživati u hladnim napitcima sedeći ununat drveta starog 6.000 godina! The Baobab Tree Bar može ugostiti najviše petnaestoro ljudi, a napravljen je u najširem drvetu baobaba na svetu.

 

Top Mountain Star, Oetztal Valley, Austria

neobični-kafići-4

Na oko 3.000 metara nadmorske visine, na zavejanom vrhu austrijske planine, nalazi se kafić Top Mountin Star. Osim što se iz njega možete diviti pogledu koju ćete pamtiti do kraja života, imaćete jedinstvenu priliku da uživate u nesvakidašnjem enterijeru ovog ugostiteljskog objekta, ukrašenog hiljadama Swarovski kristala.

 

Northern Lights Bar, Iceland

neobični-kafići-5

U sred islandske nedođije, na sat vremena vožnje udaljen od grada Reykjavik, u sklopu hotela Ion se nalazi Northern Lights Bar, koji vam pruža priliku da se uživate u jednom od čuda prirode, igri polarne svetlosti – aurore borealis.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.