Rešenje je u prirodnoj i pravilnoj ishrani
Rešenje je u prirodnoj i pravilnoj ishrani

Kada je u pitanju fizički izgled najveći broj žena, bez obzira da li su u top formi ili imaju problem sa viškom kilograma je nezadovoljan zbog celulita. Ove sitne rupice na vašoj zadnjici i bedrima se mogu višestruko ublažiti i učiniti praktično nevidljivim samo uz pomoć pravilne ishrane. Pred vama su stvari na koje bi bilo dobro da obratite pažnju.

Akcenat u ishrani je potrebno staviti na povrće zbog vitamina C koji je sadržan u mnogim vrstama u većem procentu nego u brojnim sortama voća. Vitamin C ima presudnu ulogu u jačanju vezivnog tkiva, a upravo u tome je ključ zategnutosti i glatkosti kože. Neka salate postanu svakodnevnica na vašem stolu i nek zamene sve one priloge koje jedete uz meso.

Spanać, crvena paprika, brokoli, kelj, prokelj i peršun su prave vitaminske bombe i gledajte da ih što češće ubacujete u svoje obroke.

Sa druge strane, kalcijum pomaže da se tečnost i štetne materije ne zadržavaju u tkivima, a obilje ovog vitamina možete pronaći u slatkom krompiru, paradajzu i karfiolu. 

Kao što je već naglašeno povrće je od izuzetne važnosti u ishrani ukoliko želite da se rešite celulita, a posebno mesto na vašem stolu treba da zauzmu: slatki krompir, brokoli i prokelj. Sve ove namirnice, osim što sadrže kalcijum i vitamin C u oblinim količinama, važe i za najdelotvornije antioksidante.

Savet: Povrće dinstajte na laganoj vatri, sa što manje vode ili na pari jer je to najbolji način da sačuvate što više vitamina.

Izvor: Zadovoljna.hr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.