Ono što uradite nakon seksa je vrlo važno – evo zašto!

(foto: HBO)
(foto: HBO)

Kada se govori o seksu, obično se zadržava na samom činu i predigri. Predigra je veoma značajna jer opušta partnere i samim tim vodi do intenzivnijeg užitka i snažnijeg orgazma.

Međutim, jako retko se govori o onome što usledi nakon seksa, a to je, sudeći prema poslednjim istraživanjima, podjednako bitno kao i predigra i sam snošaj.

Ukoliko ste propustili: Evo šta OBAVEZNO morate da uradite nakon seksa

Naime, nakon seksa naša tela su prepuna hormona endorfina, što nas čini osobama koje vole da se maze i izražavaju ljubav na različite načine, bilo fizičke ili verbalne.

Ukoliko vaš partner naprosto legne i zaspi nakon odnosa to ne treba da vas zabrine i da se zapitate da li vas voli. Nekad je jednostavno umor posredi. Ipak, ukoliko se to stalno dešava valjalo bi da se zapitate zašto je toliko odsutan.

Ono što je, takođe, zanimljivo, a tiče se ovog istraživanja, je i to da su žene sklonije da utonu u san nakon seksualnog odnosa, dok su muškarci raspoloženiji za maženje, tuširanje ili odlazak do frižidera.

Zaključak istraživanja je taj da onaj partner koji oseća potrebu da duže ostane budan jeste onaj kome je više stalo do toga da se komunikacija produbi.

Preispitajte se šta vi želite da radite nakon odnosa, a šta najčešće radi vaš partner. To vam može dati mnoge odgovore ili pak pitanja za razmišljanje.

Izvor: Index.hr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.