Dame, pažnja: Evo šta OBAVEZNO morate da uradite nakon seksa

nAOc-4TC0O9x

Kod nekih žena može biti vrlo snažna i trenutna, dok se kod drugih pojavi nakon nekoliko minuta od završetka seksualnog odnosa.

Seks je čin tokom kog telo prolazi kroz brojne promene. Iako svako od nas ima različite želje i potrebe, telo kod gotovo svih reaguje na vrlo sličan način.

Jedna od tih reakcija je i potreba za mokrenjem nakon seksa. Ona kod nekih može biti vrlo snažna i trenutna, dok se kod drugih žena pojavi nakon nekoliko minuta. Tu potrebu nikako ne smete da ignorišete!

Zašto nam se mokri nakon seksa?

Naše telo je vrlo sofisticirani sklop, čija je uloga da nas maksimalno zaštiti od potencijalnih opasnosti koje vrebaju u okolini. Jedna od tih opasnosti krije se u bakterijama.

Naime, tokom seksualnog odnosa, telo je izloženo brojnim bakterijama koje mogu da se sakriju na mestima na kojima ih nikako ne želimo.

Specijalista urologije otkriva i kako je upala mokraćne bešike direktno povezana sa seksualnim odnosom:

“Tokom seksualnog odnosa, bakterije se kroz mokraćni kanal šire prema bešici, što kod žena može da dovede do akutne upale urinarnog trakta. Uriniranjem nakon seksa zapravo čistimo, odnosno ispiramo mokraćni kanal od tih bakterija”, objašnjava dr Neven Kapun.

Upravo zbog toga, ako osetite snažnu potrebu za mokrenjem nakon seksa, odložite maženje za nekoliko minuta i prvo poslušajte svoje telo.

Izvor: superzena.b92.net
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.