Novogodišnja dekoracija po feng shui pravilima donosi balans

novogodisnja jelka
Da li ste okitili jelku i svoj dom? (foto: Stephen Woods/Flickr.com)

Ukoliko već niste, vreme je da svoj životni prostor dekorišete u skladu sa nadolazećim praznicima. Bilo po sopstvenoj želji ili po feng shui pravilima, mi ćemo vam predstaviti neka rešenja za harmoničan i efektan dom.

Ovde pogledaje originalne načine za pakovanje poklona!

Ono što bi trebalo da znate o feng shui harmoniji je balans, postavljanje stvari na određena mesta koja zrače i imaju značenja, bilo da su u pitanju ljubav, mir, sreća, novac.

1. Postavljanje jelke na adekvatno mesto

Ukoliko želite da jelka bude postavljena po feng shui pravilima onda bi trebalo da imate u vodu da ne bi bilo dobro da stoji pored vrata (kako ne bi “sreća izašla”), kao i da ništa ne bi tebalo da blokira chi energiju do jelke (kako sreća ne bi bila “preskočena”). Ukoliko je stavite u centar ili neko drugo dominantno mesto (pazite da ne smeta za prolaz i da je niko ne može gurati i srušiti) to znači odličnu energiju praznika i nova energija nastupajuće godine će se proširiti na svih ostalih 8 sektora stana.

Ljubavni i partnerski/kreacije i ideja/ prijatelji i putovanja/ karijera/ znanje i mudrost/ familija i zdravlje/novac i bogatstvo/ ugled i uspeh. Međutim, ukoliko ne možete da prilagodite prostor, vi pronađite najpogodnije i najlepše mesto po sopstvenom izboru.

2. Okitite jelku omiljenim ukrasima

Budući da je balans važan, nemojte preterivati sa ukrasima, a stavite samo one koje najviše volite. Ukoliko vam se neki ne sviđaju, poklonite ih, a polomljene zamenite novima.

3. Crvena boja za sreću

[tweetherder]Crvena je obavezna kod feng shui tradicije ali i kod zapadnih običaja u dekoraciji jelke. [/tweetherder] Boje koje su predstavljene crvenom su boja crvenog vina i ljubičasta boja koju zovemo magenta. Kako ne bi “pregoreli” vašu sreću ne preterujte, zato i služe zelene grančice jele. Ukoliko želite karijeru u novac stavite plave i zlatne ukrase.

4. Rasveta i sveće

Predstavljaju element vatru koja daje jaku yang energiju akcije i uspeha. Ostali dekor sa svećama stavite na južni deo stana jer se povećava vaš ugled, kao i ugled cele familije i posla. Rekli smo da je balans važan, a u ovom domenu preterivanje znači pregorevanje “ugleda”.

5. Pojačajte enegiju novca sa fontanom

Stavite vašu fontanu ili srebrni pehar sa vodom na jugoistok ili sever vašeg stana.

Pratite ova pravila kako bi ulepšali sebi praznike i izgled doma u kojem provodite vreme. Ne zaboravite da dekorišete i spavaću sobu kako bi harmonija bila prisutna u svim segmentima života, uključujući i ljubav.

izvor: fengshuisrbija.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.