Istraživanje u SAD- poslovi koji najviše izazivaju depresiju

najgori poslovi
Postoje zanimanja koja su manje dobra za vaše mentalno zdravlje (foto: Amanda Bowman/Flickr.com)

Činjenica je da su neki poslovi manje ili više zanimljivi, da neko voli ili ne voli svoj posao, da neko radi neki posao igrom slučaja i nepredviđenih okolnosti, a da zapravo nikada nije želeo time da se bavi. Neki poslovi su kreativni, dinamični, svakim danom drugačiji i imate mogućnost napredovanja, međutim nekim ljudima je posao da ceo dan pritiskaju jedno dugme. Neki poslovi su visokorizični ili stresni, ali neki kao posledicu izazivaju depresiju.

Nova studija iz magazina The Atlantic predstavlja visoko rangirana zanimanja koja izazivaju depresivna stanja zaposlenih. Istraživanje objavljeno u Social Psychiatry and Psychiatric Epidemiology je obuhvatilo 55 različitih zanimanja i preko 214.000 zaposlenih u Pensilvaniji u periodu od 2002 do 2005 godine.

Prema rezulatima došlo se do sledeće rang liste najdepresivnijih zanimanja:

1. Vozači autobusa – 16.19 odsto

2. Poslovi sa nekretninama – 15.65 odsto

3. Poslovi u socijalnim službama – 14.60 odsto

4. Pravne usluge – 13.44 odsto

[tweetherder]Najmanje depresivna zanimanja su oblasti scenskih umetnosti [/tweetherder](6.87 odsto) i razne vrste opravki (7.21 odsto).

Naravno da fizički rad predstavlja težak posao, visoko rizičnog karaktera, međutim, ovde je akcenat na mentalnom zdravlju zaposlenih koje je od izuzetne važnosti – svaki radnik koji ima probleme u ovom smislu ne može obavljati posao kako treba.

Pored toga, ova studija je sprovođena na ljudima koji su se sami prijavili sa problemom depresije i zatražili pomoć, a ne možemo zanemariti da se istraživanje sprovelo u oblasti Pensilvanije, pa je teško odrediti generalnu sliku u ovom domenu, upravo zbog suženosti procene.

Međutim, još jedno istraživanje je objavljeno i pronađena je veza između zadovoljstva na poslu i mentalnog zdravlja. Simptomi su se preklapalii i došlo se do specifične manifestacije depresije “burnout” (izgaranje, pregorevanje), odnosno kada zaposleni više ne može da izdrži pritisak.

Iz tog razloga treba obratiti pažnju na mentalno zdravlje zaposlenih, ali i treba usporiti tempo rada i nekim oblastima, kako vam posao ne bi potpuno dojadio.

Izvor: refinery29.com

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.