Evo kakvim muškarcima žene ne mog da odole (foto: marksouthern.com)
Evo kakvim muškarcima žene ne mogu da odole (foto: marksouthern.com)

Uobičajeno je da je muškarac prosečnog izgleda koji odiše samopouzdanjem uspešniji kod dama od onih zgodnijih od njega. A evo i zbog čega.

Studija objavljena u časopisu Psychological Science otkrila je da su muškarci čiji je izgled daleko od nekog standarda lepote, ali koji imaju samopouzdanje da priđu i razgovaraju sa ženama, uspešniji od pripadnika muškog pola koji se smatraju privlačnim.

Ovo istraživanje obuhvatilo je 96 muškaraca i 103 žena koji su učestvovali u speed datingu, pri čemu je svaki učesnik proveo tri minuta u razgovoru sa drugim. Rezultati su pokazali ‘da su muškarci koji su verovali da su mnogo zgodniji nego što jesu, i ženama delovali privlačnije’. A upravo je samopouzdanje ključ uspešnog početka veze.

Studija je takođe otkrila da su oni mušlarci koji odišu samouverenšću kada je njihov fizički izgled u pitanju, takođe i uspešniji kao roditelji, te odgajaju decu punu samopouzdanja. A oni koji su fizički privlačniji imaju i veće šanse da prevare partnerku.

Tako da sada znamo dve stvari koje najviše privlače žene: samopouzdanje i dobrota uz muškarčev izgled koji nije po strandardima lepote.

Izvor: Brightside.me
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.