princeza-diana
Princeza Diana bila je jedna od najvećih beauty ikona 20. veka (foto: Pinterest/Betsy Farrell)

Iako ju je krasila prirodna lepota, Lady Di se pridržavala određenih beauty pravila.

Princeza Diana bila je jedna od najvećih beauty ikona 20. veka, a njena lična kozmetičarka Mary Greenwell jednom je rekla kako je “princeza bila vrlo svesna moći frizure i šminke, kao i da te moći nikada ne treba podcenjivati”.

Lepa princeza Diana uvek se pridržavala ovih osam beauty pravila:

1. Pravilna nega lica je najvažnija – Diana je svakodnevno čistila lice i nanosila hidratantne kreme sa zaštitnim SPF faktorom.

2. Dobro se naspavajte – Kvalitetan san je bio obavezan za princezu, jer je znala da manjak sna kožu čini bledom i umornom.

3. Budite umereni u svemu – Kada je započela saradnju sa Mary Greenwell, Diana je smanjila konzumaciju alkoholnih pića, i koža joj je ubrzo povratila zdrav sjaj.

4. Izgradite prepoznatljiv stil i makeup look – Diana je svoju mejkap rutinu započinjala nanošenjem kreme na lice, a zatim bi bi područje oko očiju posvetlela korektorom, pa nanela maskaru i ruž.

5. Nikada ne koristite kreon koji je iste boja kao vaše oči – Olovka iste boje kao i prirodna boja očiju ne može na pravi način istaći lepotu vaših očiju.

6. Maskaru nanosite od korena trepavica – Kad god bi se Diana sama šminkala, maskarom je prekrivala i koren trepavica.

7. Pre izlaska iz kuće obavezno nanesite parfem – Princeza je uvek nosila parfem kao završni pečat svakog svog looka.

8. Kada je kosa u pitanju, slobodno rizikujte – Na snimanju za časopis Vogue 1990. godine, Diana je tražila od frizera Sama McKnighta da učini ono “nezamislivo” i ošiša joj kosu na kratko. Danas pamtimo upravo takvu Dianu, sa prepoznatljivom kratkom frizurom koja je tada zapanjila Britance.

Izvor: marieclaire.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.