Savet frizera: Kako negovati kosu zimi?

koza-zima
(foto: Favim)

Zimski vremenski uslovi isušuju našu kožu, ali i kosu.

Razbarušena kosa i suvo teme su problemi koji u zimskim mesecima muče mnoge žene, ali srećom postoji nekoliko saveta koji vam mogu pomoći da svoju kosu “vratite u život”.

Frizerka Zoe Irwin savetuje da svakodnevno masirate teme:

“Masiranje vlasišta svakodnevno po deset minuta ima neverovatan učinak za kosu. Smanjuje napetost i povećava protok krvi za zdraviju kosu i deblje vlasi”, tvrdi Irwin. Ona takođe ističe važnost redovnih tretmana poput maski za kosu koje mogu sprečiti isušivanje kose i popraviti oštećenu kutikulu.

“Najviše trpe delovi kose koje pokrivamo kapom, kaputom ili šalom”, kaže Zoe i savetuje upotrebu proizvoda koji nude terapiju za vezivanje slomljenih vlakana i jačanje krhke i oštećene kose.

Kako se zimi kosa isušuje više nego inače i postaje krhka i lomljiva, jako je važno da prilagodite i temperaturu prilikom korišćenja fena.

“Investirajte u kvalitetan fen za brzo i efikasno sušenje, ali i smanjenje štetnih efekata toplote. Uvek birajte fenove sa ugrađenim difuzerom za brže i efikasnije sušenje kose”, saveruje stručnjak Adam Reed.

Izvor: independent.co.uk
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.