Koji okvir je onaj pravi za tebe (foto: Pinterest.com)
Koji okvir je onaj pravi za tebe (foto: Pinterest.com)

Naočare za vid (ali i one koje nosimo jednostavno kao modni detalj) mogu mnogo uticati na naš imidž, pa je stoga jako bitno odabrati onaj pravi okvir i biti svestan koju poruku on šalje.

Izdvajamo 4 okvira koja možeš odabrati, a evo šta ćeš njima poručiti.

(foto: Pinterest.com)
(foto: Pinterest.com)

Takozvani mačkasti okvir je pun pogodak za sve one koji žele da izgledaju zavodljivo, ali na retro način. Naočare sa ovakvim okvirom stvaraju reminiscenciju na Audrey Hepburn i njenu najčuveniju ulogu u filmu Doručak kod Tifanija, ali i na drugu veliku holivudsku divu Marilyn Monroe. Pogled žene-mačke želi jako veliki broj pripadnica lepšeg pola, a dobra vest je da pristaje uz skoro sve oblike lica, ali je, ipak, najpreporučljiviji za one koji imaju srcoliko lice.

(foto: Pinterest.com)
(foto: Pinterest.com)

Lenonke nose naziv po čuvenom članu Bitlsa Johnu Lennonu, a dale su obeležje 60-im godinama prošlog veka i celokupnoj hipi generaciji. Međutim, tokom vremena su dobile mnoge varijacije, tako da se danas najčešće vezuju za inteligentne osobe, učenjake, profesore. Uz odgovarajući odabir možeš izgledati ujedno sofisticirano i seksi.

(foto: Tumblr)
(foto: Tumblr)

Ovaj tip naočara se često povezuje sa modernim bibliotekarkama. Ne treba trošiti mnogo reči na epitete koji se pripisuju svim onim finim gospođama koje ceo svoj život provode okružene knjigama, a ako pored zaljubljenosti u pisanu reč poseduješ i ovalno lice ovo je pravi izbor za tebe.

(foto: Pinterest.com)
(foto: Pinterest.com)

Na kraju, i za klasičnije tipove postoji idealno rešenje, a ono se ogleda u naočarima koje su predstavljene na fotografiji iznad. One su najbolji odabir jer naprosto ne postoji osoba na svetu kojoj stoje loše, a svoj ton dobijaju u skladu sa odevnom kombinacijom koju nosite.

Izvor: Youqueen.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.