Imate slabe i tanke obrve? Evo rešenja!

(foto: Facebook)
(foto: Facebook)

Dve decenije koje su za nama su obeležile izuzetno tanke obrve, ali pojava modela kao što je Cara Delevingne je vratila debele obrve na velika vrata. Ali tu se javio jedan problem.

Sigurno ste zapazili po sebi, ali i po drugim devojkama/ženama iz svog okruženja, da retko ko može da postigne volumen koji je potreban da bi to izgledale onako kako želimo. Nuspojava toga je i popularizacija japanskog iscrtavanja obrva, koja je izazvala brojne polemike.

Međutim, nauka, kao i uvek, ima odgovore na pitanja koja nas muče.

Čuvena naučnica Sania Vucetaj je objasnila kako je preterano čupanje samo jedan od razloga zbog kog vremenom dlačice na ovom delu lica sve slabije rastu. Ona tvrdi da većina žena obrve tretira poput kože lica, a ne kose, što je velika greška.

Svi znamo da “začepljeno” vlasište kose, puno proizvoda za kosu, ne dozvoljava novi rast dlačica, a isto je i sa obrvama. Na njih svakodnevno stavljamo losione, kremu, proizvode za obrve i senke, čime začepljujemo folikule i ne dozvoljavamo rast.

Sania tvrdi da njene klijentkinje, prema njenim uputstvima, izbegavaju stavljanje krema i sličnih proizvoda na obrve i da su rezultati odlični. Njena glavna poruka je da tretirate obrve kao kosu, a ne kao kožu.

Izvor: Index.hr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.