Fantastični trikovi: Lokne uz pomoć olovke, kora od banane za čisto lice

(foto: betches.com)
(foto: betches.com)

Zaboravite na skupe odlaske u kozmetički salon ili poznate marke proizvoda za lepotu.

Beauty blogerke iz celog sveta imaju sjajne trikove kako da ostanete lepe i negovane bez da potrošite mnogo novca. Od savršene frizure uz pomoć drvene olovke do besprekornih noktiju, ovo su njihovi saveti koje svaka žena treba da zapamti i praktikuje.

Tani Garcha otkrila je savršen trik za lokne poput onih iz salona. Pramen kose jednostavno umotajte oko drvene olovke i pritisnite lagano presom. Veoma je važno da ne upotrebite plastičnu olovku jer će se od toplote istopiti.

Lokne uz pomoć olovke (foto: Screenshot)
Lokne uz pomoć olovke (foto: Screenshot)

Kora od banane je sjajna za kožu lica i uklanjanje bubuljica. Morate uzeti ni previše zrelu ni zelenu bananu. Jednostavno utrljajte unutrašnjost kore na problematični deo lica, ostavite da deluje dva sata, a zatim uklonite spoljnim delom kore.

Ako imate problem sa statičkim elektricitetom dok se češljate, savršeno rešenje je list papira koji se stavlja u mašinu za sušenje veša. Postoje i posebni papiri koji se prodaju u salonima protiv elektrisanja, ali ovo je jeftinija varijanta.

Ako vam se maskara osušila i stvrdnula, sipajte malo tečnosti za sočiva u nju i moći ćete da je još dugo koristite.

Savršene obrvre uz pomoć laka za kosu (foto: Screenshot)
Savršene obrvre uz pomoć laka za kosu (foto: Screenshot)

Domaća maska za lice od aloe vere za lice i kosu je takođe jedan od beauty saveta blogerki. Potrebni je iseći list i skinuti gel koji se nalazi u njemu, pomešati ga i naneti na kosu, a na kožu možete nanositi i direkno list aloe.

Staru čarapu ne morate bacati već je možete iskoristiti za nanošenje pudera na lice.

Pirinčani papir možete koristiti kao masku za lice, jer je pirinač sjajan saveznik lepote. Takođe sadrži izbeljivač te rešava problem neujednačenosti tena.

Obrve možete oblikovati uz pomoć laka za kosu i četkice za zube.

Ne morate čekati nekoliko minuta da vam se osuši lak na rukama. Dovoljno je samo nakon nanošenja prste staviti pod mlaz hladne vode ili u posudu sa vodom.

Trik za brzo sušenje laka (foto: Screenshot)
Trik za brzo sušenje laka (foto: Screenshot)

Mrlje od karmina ćete najlakše ukloniti na sledeći način: poprskajte umrljano mesto lakom za kosu, ostavite da se osuši i vlažnom krpom trljajte dok fleka ne nestane.

Izrastak u kosi prekrijte lako i brzo puderom, a zatim ga poprskajte lakom za kosu.

Prirodni lak za rast i jačanje noktiju napravite sami od providog laka i sekcanog belog luka.

Ako vam je ostalo u flašici malo pudera ili korektora koji ne može da izađe, bočicu samo stavite u ključalu vodu koja će razrediti tečnost te ćete je lakše izvaditi iz ambalaže.

Izvor: Dailymail.co.uk
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.