Woman bronze tanned body in summer with bikini line
Savršena bikini zona može imati visoku cenu – po vaše zdravlje

Veliki broj žena uklanjanje dlačica u “bikini zoni” smatra obaveznim zadatkom – evo šta o tome misle ginekolozi!

Nedavno istraživanje, sprovedeno na 3.300 žena u Americi pokazalo je da čak 83% njih depilira bikini zonu, što uključuje skraćivanje dlačica, uklanjanje određenog dela dlačica ili potpunu depilaciju nakon koje koža ostaje potpuno – gola.

Više od polovine ispitanica (59%), saglasilo se u odgovoru da im je na prvom mestu higijena i da dlačice uklanjaju kako bi se osećale “čisto i uredno”.

Na to se oglasila Autumn Whitefield-Madrano, autorka knjige “Face Value: The Hidden Ways Beauty Shapes Women’s Lives” koja želi da žene shvate da pubične dlačice nisu “prljave”.

“Očigledno još mnogo toga moramo naučiti o ‘ženskim područjima’. Naravno da dlačice mogu biti prljave ako se ne kupate redovno, ali ako držite do sebe i svoje lične higijene, to ne može biti slučaj. Dlačice se na tom području nalaze sa dobrim razlogom, kako bi sprečile ulazak znoja i prljavštine u vaginalno područje, zbog čega pružaju bolju zaštitu od praznog pubičnog područja.”, poručuje Autumn.

Sa ovom tvrdnjom saglasna je i poznata doktorka ginekologije Dr. Rowen: “Mnoge žene koje mi dolaze u ordinaciju izvinjavaju se zbog izgleda svoje vagine. Ako se osećate lepše ili više sexy, depilirajte se kako želite, ali moja velika želja je da pubično područje bez dlačica prestane da važi za opšti standard.”

Dr. Rowen napominje da depilacija može uzrokovati brojne infekcije – bilo zbog iritacije voskom, prljavog pribora ili tupih oštrica brijača.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.