deca-izbeglice-sirija
(foto: sobadsogood)

Od 2011. godine, više od četiri miliona Sirijaca bilo je prinuđeno da napusti svoje domove zbog rata, a više od polovine izbeglica ima decu.

Magnus Wennman, dvostruki dobitnik World press nagrade za fotografiju, fotografisao je sirijske izbeglice u kampovima po Bliskom Istoku i tokom njihovog bega u Evropu, gde stižu u potrazi za boljim sutra.

Njegov projekat pod nazivom “Gde spavaju deca” prikazuje patnju stotine hiljada dece, izazvanu krvavim ratom u kom su se našli.

deca-izbeglice-sirija
Lamar (5), prešla je put od Bagdada do Horgoša; od veslanja u malom gumenom čamcu, na putu do turskih obala, sve do spavanja u srpskim šumama… (foto: sobadsogood)
deca-izbeglice-sirija
Mahdi je star samo godinu i po dana, i mirno spava za vreme protesta izbeglica na mađarskoj granici. (foto: sobadsogood)
deca-izbeglice-sirija
Abdul Karim (17), spava na ulicama Atine, sam, bez para i daleko od svih koji su mu bliski. Ima samo jednu želju… dobro, dve: da još jednom zagrli svoju sestru i da ponovo spava u krevetu. (foto: sobadsogood)
deca-izbeglice-sirija
Ahmad (7), je za razliku od mlađeg brata preživeo jedan napad, iako je ranjen u glavu. S porodicom je uspeo da pobegne iz Sirije, ali samo do Mađarske granice. (foto: sobadsogood)
deca-izbeglice-sirija
Šehd ima 7 godina, a njeni roditelji su u pokušaju da spasu svoje živote napustili Siriju pre nekoliko meseci. Sada kažu da bi radije ostali u Siriji da su znali koliko će propatiti na svom putu ka EU. (foto: sobadsogood)
deca-izbeglice-sirija
Šam (1), spava u naručju očajne majke. Nakon dobrodošlice u Srbiji, zaustavljene su na mađarskoj granici. (foto: sobadsogood)
deca-izbeglice-sirija
Abdula (5), plače na prljavom madracu u blizini stanice u Beogradu. Teško bolestan, bez sestre i doma, ovaj dečačić ima neprestane noćne more. (foto: sobadsogood)
deca-izbeglice-sirija
Ahmed (6), spava na travi kod Horgoša. Ostao je sam s ujakom, nakon pogibije oca. (foto: sobadsogood)

 

deca-izbeglice-sirija
Širaz (9), boluje od polio paralize. Njena porodica, trenutno smeštena u kampu u Turskoj, danas ne može da plaća lekove. (foto: sobadsogood)
Izvor: sobadsogood.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.