majčinstvo-19

Fotografkinja Neely Ker-Fox vrlo dobro zna koliko je teško “pomiriti” se sa izvesnim promenema na telu u toku trudnoće i posle porođaja. Nakon rođenja svog drugog deteta, njeno celo telo je bilo prošarano strijama, višak kože joj je visio u predelu stomaka, a “zaradila” je i problem sa kičmom koji je zahtevao redovnu fizikalnu terapiju.

“Nisam mogla da prepoznam sopstveno telo”, izjavila je Neely za The Huffington Post.

Inspirisana foto-projektima poput 4th Trimester Bodies i A Beautiful Bod, Neely je rešila da da svoj doprinos i pomogne ženama širom sveta da posle porođaja prihvate svoje telo takvo kakvo je.

“Želela sam da učinim da se žene osete dobro u svojoj koži, da se suoče sa svojim nesigurnostima i osete se moćnije nego ikada.”

Ker-Foxova je kreirala kolekciju fotografija po nazivom Perfect Imeprfections (Savršene nesavršenosti) na kojima je ovekovečile svoje prijateljice, komšinice i njihovu decu. Bez odeće na sebi, ove žene su ponosno pozirale, pokazujući celom svetu da je majčinstvo neprocenjiv dar , za razliku od “savršenog” tela bez strija i opuštene kože.

*** Ukoliko ste propustili: Žene tigrice – Evo kako je jedna fotografija učinila da zavolimo svoje nesavršenosti!

Nelly je ideju o ovom prijektu podelila sa javnošću na svom blogu i odziv je bio fantastičan – javilo se čak 30 žena, od kojih je 16 učestvovalo na snimanju u foto – studiju.

Verujući da umetnost i fotografija imaju sposobnost da zaleče čovekovu dušu, Nelly je pomogla ženama različitih životnih dobi da se suoče sa svojim strahovima, da prevaziđu fizički i emocionalni bol, bez obrzira da li su se u trenutku fotografisanja suočavale sa neizvesnošću nakon nebrojenih pokušaja veštačke oplodnje ili nesigurnošću  u vezi sa svojim fizičkim izgledom nakon porođaja.

*** Ukoliko ste propustili: Pogledajte najlepšu naslovnu stranu magazina Elle!

“Ovaj projekat je mnogo više od kolekcije fotografija strija i celulita”, objašnjava Neely,” To su žene koje su izašle iz senke sa željom da svoj život i psihološko stanje vrate na pravi put, ali i da edukuju druge žene.”

Ona se nada da će ove fotografije inspirisati buduće generacije, ali i njeno dvoje dece. “Što je društvo izloženije fotografijama pravih žena, to će se one osećati sigurnije u sebe i imati više hrabrosti da potraže pomoć drugih ljudi kada se suočavaju sa životnim problemima, bez obzira da li je u pitanju post-porođajna depresija, zdravstveni problemi ili neki oblik zlostavljanja od strane partnera “, zaključila je Neely.

A sada, uživajte u kolekciji ovih prelepih fotografija:

majčinstvo-6

majčinstvo-7

majčinstvo-9

majčinstvo-10

majčinstvo-11

majčinstvo-12

majčinstvo-13

majčinstvo-14

majčinstvo-15

majčinstvo-16

majčinstvo-18

majčinstvo-3

majčinstvo-4

majčinstvo-5

majčinstvo-2

majčinstvo

majčinstvo-21

majčinstvo--8

majčinstvo-20

 

Izvor: huffingtonpost.com

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.