Moguće je: Izgubite 25 centimetara u obimu za samo 10 dana!

[tweetherder]Sledećih šest vežbi ozbiljno će se uhvatiti u koštac sa svim nedostacima na vašem telu.[/tweetherder]

Naime, profesionalni treneri fitnesa savetuju da ove vežbe redovno radite, jer one aktiviraju više od 400 mišića na telu (mišiće ruku, nogu, stomaka, zadnjice i mnoge druge).

Pet do šest puta nedeljno ih radite u kombinaciji sa kardio treningom (aerobik, trčanje, vožnja biciklom ili plivanje) kako biste, uz pravilnu ishranu, za deset dana izgubili i 25 centimetara na najkritičnijim delovima tela, naročito u predelu struka.

Udarac nogom prema nazad

vezba-1

Zauzmite početni položaj kao na slici (A). Desnu ruku stavite preko leve, a kolena blago razmaknite tako da su prsti okrenuti prema van. Zategnite stomak, podignite desnu nogu te je gurnite prema nazad dijagonalno u odnosu na telo (B). Vratite se u početni položaj. Uradite po petnaest ponavljanja svakom nogom. Ova vežba direktno pogađa ramena, grudi, mišiće trupa, zadnjice, unutrašnji deo butina i zadnju ložu.

Polu-čučanj sa istezanjem noge prema nazad

vezba-2

Zauzmite početni položaj kao na prvoj slici, sa lagano savijenim kolenima i nogama u širokom stavu. Desnu nogu privucite ka grudima, a levu spustite prema podu (A). Ispravite levu nogu dok istovremeno podižete desnu prema plafonu (B). Vratite se u početni položaj. Uradite po petnaest ponavljanja svakom nogom. Ova vežba je odlična za ramena, gornji deo leđa, grudi, ruke, mišiće trupa, zadnjice i butina.

Izdržaj sa istovremenim podizanjem ruke i noge

vezba-3

Stanite u položaj za izdržaj (A). Istovremeno podižite levu ruku u stranu, a desnu nogu prema gore (B). Vratite se u početni položaj. Uradite dvadeset naizmeničnih ponavljanja.

Udarac u stranu iz klečećeg položaja

vezba-4

Kleknite, levim dlanom se oslonite o pod te svu težinu prebacite na levu stranu. Desnu ruku pružite duž tela (A). Gurnite kukove prema gore istovremeno dižući desnu nogu u stranu (B). Vratite se u početni položaj. Uradite po deset ponavljanja svakom nogom. Ova vežba je odlična za gornji deo leđa, ramena, zadnjicu i unutrašnju ložu. Savet: Prilikom izvođenja vežbe gledajte u pod, jer će na taj način vrat uviek biti u neutralnom položaju.

Podizanje noge iz ležećeg položaja

vezba-5

Lezite na stomak sa rukama savijenim pored tela. Desnu nogu savijte pod uglom od devedeset stepeni, a levu pružite nazad (A). Ispravite laktove, savijte levu nogu tako da se oslonite na koleno, istovremeno podižući desnu nogu i gurajući je prema nazad. Vratite se u početni položaj. Uradite po deset ponavljanja na svaku stranu. Vežba direktno utiče na ramena, leđa, grudi, trbušnjake, mišiće zadnjice i unutrašnju ložu.

Spuštanje noge u stranu

vezba-6

Spustite se na kolena te se desnom šakom i levim laktom oslonite o pod. Desnu nogu podignite pod uglom od devedeset stepeni (A). Iz ovog položaja spustite nogu u stranu (B) pa je opet vratite gore. To je jedno ponavljanje. Uradite po dvadeset na svaku stranu. Vežba direktno pogađa leđa, grudi, ruke, bočne trbušnjake, mišiće zadnjice i unutrašnji deo butina.

Izvor: health.com

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.