Zbogom, dlačice: Isprobajte trajnu depilaciju – brašnom

 

depilacija-brašno-noge
(foto: Favim)

Depilacija brašnom je bezbolna metoda za uklanjanje dlačica, a posebno se preporučuje ženama koje vole da dlačice uklanjaju kod kuće.

Brašno je potpuno prirodna supstanca pa nema bojazni da ćete imati neku alergijsku reakciju. Sama procedura je veoma jednostavna i brza a nakon nekoliko tretmana dlačice postaju sve tanje, pa samim tim i manje vidljive.

Ipak, ovaj vosak od brašna može ukloniti samo tanje dlačice pa je pogodniji za depilaciju lica a ne tela.

Za depilaciju lica potrebno vam je:

  • 1 šolja brašna
  • pola kašičice kurkume
  • malo mleka

Pomešajte brašno i kurkumu, a zatim dodajte nekoliko kapi mleka da dobijete gustu pastu. Nanesite smesu lagano na dlačice u pravcu rasta i ostavite da se smesa osuši 20 do 25 minuta. Zatim vlažnom krpom nežnim pokretima uklonite mešavinu, ali u suprotnom smeru od smera rasta dlaka. Ostaci smese se mogu oprati toplom vodom. Zatim nanesite kremu. Redovnim ponavljanjem postupka dlake će značajno oslabiti i otpasti.

Za depilaciju tela potrebno vam je:

  • 1 jaje
  • 1 kašika šećera
  • pola kašike kukuruznog brašna

Mešavina ovih sastojaka će stvoriti jaču mešavinu, odnosno vosak sa kojim možete ukloniti jače dlačice sa tela. Jaje umutite sa šećerom i zatim dodajte kukuruzno brašno i mešajte dok ne dobijete gustu pastu. Nanesite smesu na suvu i čistu kožu u smeru rasta dlaka i ostavite da se osuši, a zatim uklonite povlačenjem u suprotnom smeru. Ovaj metod uklanja dlačice iz korena, pa rezultati traju duže.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.