Od trnja do zvezda: Ona je slikanje selfija pretvorila u milionski biznis

huda-kattan
(foto: Instagram/hudabeauty)

Ova lepotica je živi dokaz da se zahvaljući društvenim mrežama može pokrenuti biznis vredan čitavo bogatstvo.

Jedna od najpoznatijih beauty blogerki i zvezda Instagrama, Huda Kattan, prešla je dug i trnovit put kako bi svoju strast prema šminkaju pretvorila u beauty imperiju – i isplatilo se! Na Instagramu danas ima preko 15 milion pratilaca, a ako želite da se reklamirate na njenom nalogu morate da izdvojite ogromnu sumu novca.

Koliko je unosan posao kojim se Huda bavi, dokazuje i činjenica da je njen suprug ostavio svoj posao kako bi radio sa njom!

Pre nego što je postala slavna blogerka, Huda nije radila u beauty-industriji već u finansijskom sektoru jedne firme.

“Nakon recesije, ostala sam bez posla i to me je dotuklo. Šef mi je, dok mi je davao otkaz, rekao da se nisam uklopila i da treba da potražim posao negde drugde. Tek kasnije sam shvatila da je bio u pravu i da mi je učinio veliku uslugu.”

(foto: Instagram/hudabeauty)
(foto: Instagram/hudabeauty)

Posle nekoliko meseci, Huda se preseila u Los Angeles gde je pohađala kurseve šminkanja.

Nakon što je završila školovanje 2009. godine, Huda se vratila u Dubai i počela da radi kao volonter u jednom studiju, sve dok joj Revlon u Dubaiju nije ponudio posao.

“Godinama nisam ništa zarađivala, i to je OK. Nekada se moraš žrtvovati kako bi postigao ono o čemu sanjaš.”

Huda je preko dana radila kao šminkerka na modnim snimanjima, uveče šminkala devojke i žene za različite događaje, i nakon svega do kasno u noć je radila na svom blogu. Instagramu se priključila 2012. godine i stekla ogroman broj followera zahvaljujući svojoj kreativnosti i talentu.

Huda danas ima internacionalno carstvo u Dubaiju, sopstvenu liniju proizvoda za usne i trepavice, a trenutno je i jedna od najmoćnijih žena u beauty-biznisu.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.