Zapanjićete se: Evo KOLIKO novca trošimo na MEJKAP!

Jedno istraživanje je otkrilo koliko žene godišnje potroše novca na šminku (foto: Tumblr)

Pripadnice lepšeg pola vole odeću, torbice, cipele, ali naročito šminku. Senke, ruževi, puderi, maskare kao da nas dozivaju sa polica drogerije. I svaki put vam se učini da ma koliko šminke imale, potrebno vam je uvek nešto novo, nešto što još niste isprobale što bi vas još više ulepšalo.

Malo po malo, kupujemo sve. Kupujemo i nekoliko različitih pudera i maskara, što itekako osiromašuje naš bankovni račun. Ali, da li ste se ikada zapitali o tačnom iznosu koji trošite na make-up proizvode?

Odgovor je verovatno ne, ali jedno nedavno istraživanje koje je proveo poznati britanski trgovački lanac Superdrug došlo je do zapanjujućih rezultata. Prosečna žena na šminku potroši 332,06 evra godišnje, što je oko 41.000 dinara, što zapravo ne zvuči tako strašno, dok ne krenete dalje s matematikom. Gledano od 18. do 82. godine, prosečna žena tokom života potroši 21.451,03 eva, odnosno preko 2,6 miliona dinara na proizvode za ulepšavanje. A mnoge devojke i pre 18. rođendana počinju sa kupovinom šminke…

Ako volite ekskluzivniju šminku, ove brojke su mnogo veće. Sad zamislite što ste sve mogle kupiti umesto 7 karmina različitih nijansi roze boje i 4 skoro iste maskare, koji vam sigurno nisu bili potrebni.

Izvor: Index.hr
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.