stella-mccartney-bra1
Grudnjak specijalno dizajniran za žene koje se bore sa rakom dojke

Kako bi odala počast svojoj pokojnoj majci Lindi, Stella McCartney je dizajnirala grudnjak za žene koje su se podvrgle dvostrukoj mastektomiji. Čipkasti grudnjak je izrađen od nežnog pamuka u delikatnoj roze boji i košta oko 100 evra. Zakopčava se zipom spreda  i zahvaljujući širokoj traci ispod grudi i širem delu sa svake strane pruža bolju potporu koje su ženama jako potrebne u procesu oporavka, a koje i pored zdravstvenih problema žele da se osećaju ženstveno i seksi.

***Ukoliko ste propustili: Oprez: 20 simptoma kancera koje ne smete ignorisati

Dizajnerka sa ocem Paulom i majkom Lindom
Dizajnerka sa ocem Paulom i majkom Lindom

Dizajnerka, čija je majka umrla od raka dojke 1998. godine, posle samo tri godine of dijagnoze, grudnjak je nazvala Louise Listnenig, po srednjem imenu pokojne majke. Stella je otkrila šta je to pokteralo kao kreatorku u procesu stvaranja ovog posebnog komada veša. “Želeli smo da unesemo nešto ženstveno i predivno u grudnjak koji je obično tabu. Surova i hladna realnost koju nosi kancer je već utkana u praktične medicinske grudnjake koji podsećaju više na zavoje, ali ovaj nežni dizajn daje ženama koje vode bitku sa rakom ili su u fazi oporavka, malo pozitivne strane i stila u njihovoj borbi.”

cara delevingne-stella-mccartney

Više od svega, McCartneyeva je želela da kreira deo odeće koji će ženama koje ga nose uliti snagu. “Jednostavno smo želeli da stvorimo nešto za one žene koje su se podvrgle dvostrukoj masektomiji, nešto na šta će biti ponosne i što će nositi bez imalo stida.”

Jednoj od osam žena će za života biti dijagnostikovan rak dojke i moraće da se suoči sa svime što ova opaka bolest nosi: operacijom, hemoterapijom, radijacijom ili hormonalnom terapijom. Za većinu njih osećaj lepote, ženstavenosti i glamura u tim teškim trenucima je poslednje što im je na pameti. Ali Fondacija Hello Beautiful želi da dame čak i tada pokušaju da ne potisnu svoju lepotu i da uklone sve ružne strane koje kancer nosi sa sobom.

Sav prihod od prodaje ovih specijalnih grudnjaka odlazi u fondaciju i za borbu protiv raka dojke.

kate-moss-stella-mccartney-2

***Ukoliko ste propustili: 10 stvari koje svaka žena mora da uradi da bi sprečila nastanak raka dojke

[tweetherder]Oktobar je mesec borbe protiv raka dojke[/tweetherder] i tada se posebno pokušava skrenuti pažnja na ovu bolest i sve njene uzročnike i posledice, kao i načine za samostalne preglede i što ranije otkrivanje raka. Zato redovno proveravajte svoje grudi i ukoliko uočite i najmanju promenu na njima, što pre konsultujte lekara. Jer što se ranije dijagnostifikuje, lakše je izlečiti kacer od koga u našoj zemlji svake godine umre 1600 žena.

Izvor: Health.com
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.