anoreksija-2

Dok milioni žena širom sveta čine sve kako bi izgubile višak kilograma, pojedine žene se trude da se ugoje kako bi se iščupale iz kandži opasnih i potencijalno fatalnih poremećaja u ishrani.

Uprkos svim poteškoćama, ove žene su naučile da vole i cene svoje telo – i kilograme.

Harris Hayley

Harris priznaje da je počela da se izgladnjuje u želji da izgleda baš kao devojke sa naslovnih strana modnih magazina. Nakon što je obolela od anoreksije i izgubila veliki broj kilograma, primljena je  u bolnicu, a zatim je otvorila svoj profil na Instagramu na kom je objavljivala fotografije svog napretka. Ona kaže da joj je podrška pratilaca na ovoj društvenoj mrežu u velikoj meri pomogla da istraje u svojoj borbi. Danas je član brojnih udruženja za borbu protiv ovog poremećaja u ishrani i idealizovanja mršavosti.

Courtney Black

Courtney Black je pre samo nekoliko godina imala oko 42 kilograma. Radila je kao fitnes model i bila je uverena da će njeni mišići biti vidljiviji ako postane ekstremno mršava. Dnevno je unosila 800 kalorija i naporno trenirala, sve dok nije završila u bolnici. Nakon oporavka, Courtney je zavolela svoje telo i danas unosi oko 2.000 kalorija dnevno.

Megan Jayne Crabbe

anoreksija
(foto: bustle.com)

Megan je imala samo 13 godina kada je obolela od anoreksije. Iako je u jednom trenutku težila svega 30 kilograma, ona nije bila zadovoljna svojim izgledom. Nakon duge borbe sa opakom bolešću, uspela je da se oporavi, a svoj Instagram profil posvetila je veličanju lepote ženskog tela.

Sarah Ramadan

Ovo je Sarah Ramadan. Ona je sa 18 godina obolela od depresije zbog koje je vremenom razvila i poremećaj u ishrani. “Predugo sam živela osećajući se krivom zbog svake kalorije koju sam unela u sebe”, priznaje Sarah. Danas se bavi bodibildingom i napokon je zadovoljna svojim izgledom.

Margherita Barbieri

Margherita se odmalena bavila plesom. Nakon što je odbijena na nekoliko kastinga uz primedbu da nije dovoljna mršava, Meghan je počela da se izgladnjuje, sve dok njena težina nije spala na 25 kilograma! Margahrita je na teži način naučila da je zdravlje važnije od izgleda i zadovoljna je svojim izgledom.

Aroosha Nekonam

Nakon završetka studija Aroosha je razvila poremećaj u ishrani, izgladnjujući se svakodnevno, ali je uz podršku svojih najbližih uspela da se vrati na pravi put. Danas je popularna fitnes blogerka i lični trener.

Izvor: Brightside.me
1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.