biti-muškarac
Šta za vas znači “biti muškarac”?

U jednom video snimku koji je nedavno postavljen na Youtube 45 muškaraca, starosti od pet do 50 godina, dobilo je zadatak da odgovore na pitanja “Šta za njih znači biti muškarac”, a odgovori će vas iznenaditi!

Za najmlađe među njima “biti muško” znači biti “jak” dok nekoliko godina stariji dečaci to dovode u vezu sa “hrabrošću”.

Tinejdžeri kažu da su taj izraz čuli kada su oklevali da nešto učine, te je ta rečenica trebalo da ih podstakne da to i urade.

“Budi muško, kakva glupost! Da li to znači da sam žena ako ne postupim na određen način?”, navodi jedan 17-godišnjak dok nešto mlađi dečak dodaje: “To je seksistički. Postoje i jake žene!”

Za jednog 24-godišnjaka, “biti muško” znači biti “heroj u očima drugih”. Pet godina stariji muškarac, pak, odgovara: “To je s…! Šta to znači? Muškarci koji ponižavaju žene, ja ne želim da budem takav tip muškarca”.

Tridesetogodišnjaci pokušavaju da u tome vide ispunjenje sna: “To znači stati u odbranu stvari u koje verujete”. Jedan od njih, ipak, dodaje: “Šta definiše muškarca? Svako ima svoj put. Ono što mene čini muškarcem verovatno nije ono što vas čini muškarcem”.

Za one na pragu šeste decenije izgleda da je glavna odlika muškosti “vernost”.

“To je biti pošten, biti veran sebi, svom okruženju, ljudima s kojima radite, s kojima živite, koje volite”, zaključuje jedan od najstarijih ispitanika

Izvor: b92.net
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.