Šljokice su ponovo u modi – ali na jeziku!

(foto: Instagram/andrea_heberger)

Ako si mislila da je jezik jedini deo tela koji će zauvek biti pošteđen kojekakvih mejkap i beauty trendova, prevarila si se!

U nameri da šljokicama prekriju svaki deo tela, nakon zadnjice i grudi, pa ćak i vagine, ljubiteljke svetlucavih ukrasa su odlučile da se pozabave i izgledom svog – jezika!

Trend je nastao sasvim slučajno kada je asutralijska kozmetičarka Jacinta Vučković slučajno nanela malo šljokica na jezik umesto na usne.

“Rešila sam da prihvatim svoju grešku i i stavim fokus upravo na jezik”, napisala je Jacinta na Instagramu.

Šljokice na jeziku od tada su postale hit među njenim koleginicama kozmetičarkama, ali i zaljubljenicima u šljokice kojima su svetlucave usne neizbežan modni detalj.

Istovremeno se pojavila zabrinutost da bi ovaj trend mogao prouzrokovati različite zdravstvene probleme. Gutanje malih količina šljokica neće nikoga ubiti, ali može izazvati probleme sa probavom, bolove u stomaku, pa čak i zatvor.

Naravno, postoje i jestive šljokice koje se koriste za dekorisanje poslastica, a našle su se i u limitiranom izdanju Ritter Sport čokolade inspirisane jednorozima koja, nažalost, nije stigla na naše tržište.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.